Mainos

”Investointeihin on nyt uudenlaista uskallusta” – pienyritykset satsaavat kasvuun lainarahalla

Pienyrityksissä tarve uusien työntekijöiden palkkaamiselle, varaston täydennykselle tai laitehankinnoille vaatii resursseja ja rahaa. Aina tarvittavia resursseja ei kuitenkaan ole saatavilla, jolloin lainaraha tarjoaa mahdollisuuden kasvuun.

Pienet ja keskisuuret yritykset hakevat lainaa käyttöpääoman puutteen ja kassavajeen lisäksi myös muihin tarkoituksiin. Lainapalveluja tarjoavan Yritysluoton tuoreen asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan asiakkaista yhä useampi hakee lainaa kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen. Mistä tämä kertoo?

– Yksi syy ovat pitkästä aikaa talouden positiiviset näkymät. Yritykset ovat nyt aiempaa innokkaampia kasvamaan ja kehittymään. Investointeihin on nyt uudenlaista uskallusta, arvioi Yritysluoton Head of Business Financing Johan Fager.

Kasvuun liittyvät rahoitustarpeet voivat liittyä esimerkiksi kausivaihteluun. Uutta henkilöstöä saatetaan tarvita palvelemaan kasvavan yrityksen tarpeita sesongin kynnyksellä. Kyse voi olla esimerkiksi vähittäismyymälöistä, joihin on tarvetta palkata lisää myymälähenkilökuntaa tai rakennusfirmoista, joilla urakkaa riittää yllättäen aiempaa enemmän. Tällöin myös koneiston ja laitteiden hankinnat saattavat olla tarpeellisia. Vastaavasti vähittäis- ja tukkumyynnissä varastoon saatetaan haluta investoida ennakoiden tulevaa sesonkia.

– Yrittäjällä voi olla esimerkiksi tilanne, jossa tuotteita tilatessa suurempi tilaus pienentää kappalehintaa, jolloin varaston kokoa halutaan suurentaa lainarahalla, mutta samalla hankintakustannuksissa säästäen, sanoo Fager.

Tyypillinen lisärahoituksen hakija pienyritys

Yritysluoton asiakaskunta koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, joiden liikevaihto on tyypillisesti muutaman sadan tuhannen euron luokkaa. Yritys työllistää tavallisesti 1–5 henkilöä. Kolme suurinta toimialaa ovat kuljetus- ja rakennusala sekä vähittäis- ja tukkumyynti.

Yritysluottoon ollaan tyytyväisiä

 • Lainanhakijoiden kokonaisarvosana palvelusta 4,33 (asteikolla 1–5)
 • Yleisimmät syyt valita Yritysluotto ovat lainan hakemisen helppous ja lainan tilityksen nopeus.
 • Vuoden 2018 vastauksissa korostui liiketoiminnan kasvun ja kehittämisen rahoittaminen. Lainaa haettiin muun muassa nopeaan laajentamisen tarpeeseen, laiteinvestointeihin ja varaston kasvatukseen.

Asiakastyytyväisyystutkimukseen 2018 osallistui 217 Yritysluotto.fi-lainapalvelun asiakasta.

Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä kasvuun tarkoitetun lainan hakemisen helppous ja tilityksen nopeus korostuvat. Yritysluoton lainahakemuksen teko onnistuu verkossa, eikä hakemuksessa vaadita lisädokumentaatioita.

– Moni kilpaileva yritysrahoitusta tarjoava palvelu vaatii budjetteja, ennusteita, kassavirtalaskelmia ja tilinpäätöksiä yritystoiminnasta. Lisäksi yrityksen täytyy olla toiminut esimerkiksi tietyn määrätyn ajan ja liikevaihdon ylittää tietty summa. Meillä Yritysluotossa muodostetaan jokaisesta yksittäisestä yrityksestä kokonaiskuva tapauskohtaisesti, eikä keskitytä yksittäisiin tunnuslukuihin, Fager kertoo.

Fagerin mukaan Yritysluoton kilpailuvaltteja ovat nopeus, asiakasystävällisyys ja hinnoittelun läpinäkyvyys. Yritysluoton takaisinmaksu tapahtuu kiinteissä tasaerissä, mikä helpottaa yrittäjää liiketoiminnan kehittämisen suunnittelussa.

– Me olemme lähteneet siitä, että teemme lainan hakemisen asiakkaalle niin helpoksi kuin mahdollista. Muodostamme käsityksen yrityksen luottokelpoisuudesta julkisesti saatavilla olevilla tiedoilla. Meillä luottopäätökset tekevät kokeneet ammattilaiset, jotka kykenevät arvioimaan kasvun edellytyksiä yllättävän tarkasti myös vasta käynnistysvaiheessa olevien yritysten kohdalla.

Yritysluotto.fi

 • Yritysluotto tarjoaa nopeita ja vakuudettomia 3000–100000 euron lainoja kaikenkokoisten ja -ikäisten kotimaisten yritysten tarpeisiin.
 • Lainahakemuksen teko onnistuu nopeasti netissä, eikä hakemuksessa vaadita tilinpäätösdokumentaatiota. Lainapäätöksen saa saman päivän aikana.
 • Lainojen hinnoittelu on selkeää – ilman piilokuluja.
 • Lue lisää Yritysluotto.fi

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja