Intoutuivatko lukiolaiset kuvaajan kehotuksesta natsitervehdykseen tanssiaispäivän ryhmäkuvassa? Kuvaaja: "Jotkut haluavat olla mänttejä tarkoituksella"

Lukiolaisten kuva aiheutti kohun: tanssiaispäivän ryhmäkuvassa natsitervehdys? 3:13

Yhdysvaltalaisen Baraboo High Schoolin opiskelijat tekivät tanssiaispäivänä otetussa ryhmäkuvassa käsieleen, joka näyttää pitkälti natsitervehdykseltä. Kukaan ei tunnu tietävän, mitä oikein tapahtui.

Yhdysvaltalaisen Baraboo High Schoolin nuoret miehet kokoontuivat tanssiaispäivänä ryhmäkuvaa varten. Myöhemmin internetissä lähti leviämään kuva nuorista, jotka näyttävät tekevän natsitervehdyksen.

Kohuhan siitä syntyi.

Baraboo High School tiedotti heti kohun synnyttyä, että jos kyseessä on todella natsien tervehdyksen imitointi, koulu aloittaa kaikki mahdolliset sanktiointiprosessit. Koulu selvittää, mitä kuvan ottamisen hetkellä on tapahtunut.

CNN yritti tavoittaa sekä opiskelijoita että valokuvausyritystä kommenttia varten. 

Yksi opiskelija kertoi anonyymisti, että valokuvaaja oli pyytänyt heitä poseeraamaan kyseisellä tavalla – ilmeisesti ilman sen suurempia selityksiä.

Valokuvausyrittäjä ei vastannut CNN:n haastattelupyyntöön, mutta oli julkaissut hämmentävän vastineen yrityksen Facebook-sivulla.

Vastineessa yrittäjä tuskastelee, että on ihmisiä, jotka haluavat olla mänttejä tarkoituksella. Kirjoittajasta internet voi olla hieno työkalu, mutta joillakin on tarve aiheuttaa hävitystä.

Lopuksi yrityksen viestissä pyydetään anteeksi, jos joku pahoitti mielensä valokuvasta. 


Lue myös:

    Uusimmat