Intialainen virkamies otti selfien ja kännykkä tippui veteen – tyhjennytti miljoonien litrojen patoaltaan saadakseen kännykän takaisin

Intialainen virkamies tiputti kännykkänsä tekoaltaaseen ottaessaan selfietä. Virkamies hyllytettiin virasta sen jälkeen kun selvisi, että hän oli pyytänyt tyhjentämään miljoonien litrojen patoaltaan puhelimen vuoksi. 

BBC:n mukaan Intian hallinnon virkamies Rajesh Vishwas on erotettu tehtävistään sen jälkeen, kun hän oli käskenyt tyhjentää patoaltaan löytääkseen sinne tippuneen puhelimensa. 

Vishwas oli alun perin tiputtanut kännykkänsä patoaltaaseen ottaessaan selfietä. Aluksi sukeltajat yrittivät löytää puhelinta, mutta kun puhelinta ei yritysten jälkeen löydetty, hankki Viswhwas paikalle diesel-pumpun, joka tyhjensi allasta kolmen päivän ajan. 

Padosta pumpattiin pois miljoonia litroja vettä.

Kun kännykkä vihdoin löytyi, ei se enää toiminut. Vishwasia syytetään virka-aseman väärinkäytöstä ja hänet on hyllytetty työstä.

Vishwas puolusteli intialaismedialle tekoaan väittämällä puhelimen sisältävän arkaluontoisia ja salassapidettäviä hallinnon tietoja. Hän myös kertoi saaneensa suullisen luvan siirrättää vesiä kanavaan, joka hänen mukaansa hyödytti myös maanviljelijöitä.

Tapaus on ollut erityisen paheksuttu, sillä Intia kärsii vakavasta vesipulasta.  

Lue myös:

    Uusimmat