Intiaanihyppyjä ja noitaliukuja – ex-pelaajalta hilpeä paljastus Risto Dufvan metodeista: "Kyllä siellä hauskaakin oli"

Risto Dufvan upea ura päättyy –  Pekka Saravolla hilpeitä muistoja Tappara-ajalta: "Ideat eivät ainakaan loppuneet" 5:48
Risto Dufvan upea ura päättyy – Pekka Saravolla hilpeitä muistoja Tappara-ajalta: "Ideat eivät ainakaan loppuneet".

Risto Dufva päättää pitkän ja menestyksekkään valmentajanuransa tähän kauteen. MTV:n kiekkostudiossa asiantuntija, entinen pelaaja Pekka Saravo kertoi hersyviä muistoja ajastaan Dufvan alaisuudessa.

Suomen mestaruus JYPissa vuonna 2009 ja valinta vuoden valmentajaksi, yli 900 SM-liigan ottelua päävalmentajana, olympia- ja MM-mitaleita Leijonien apuvalmentajana. Risto Dufvan pitkään uraan on mahtunut paljon.

Vaikka viime vuodet ovatkin olleet menestyksen puolesta vaisumpia, on Dufva paistatellut kotimaan kiekkojulkisuudessa nokkelien lausuntojensa ansiosta. Lehdistötilaisuudet, joissa Dufva esiintyy ovat harvoin tylsiä.

– Aikamoinen karaktääri on tuo kaveri. Kun katsoo noita letkautuksia ja sutkautuksia, tuntuu että Ristolla on jotain sanottavaa aina, MTV:n asiantuntija Ari Vallin sanoi.

– Kova tekemään töitä. Ei tuollaista uraa luoda ihan vain sillä, että käydään vähän töissä. Kyllä intohimon täytyy jääkiekkoon olla aika kova.

Dufva on valmentanut SM-liigassa JYPin lisäksi Tapparaa, Lukkoa, Jukureita ja nykyistä seuraansa Sportia. Tapparaan Dufva tuli kesken kauden 2011-2012, kun hän korvasi Sami Hirvosen. Joukkueessa pelasi myös Saravo, jonka mukaan Dufvan lehdistötilaisuuksista tuttu huumori näkyi myös kiekkojoukkueen arjessa, vaikka mukana oli kovuuttakin.

– Kyllä siellä hauskaakin oli. Välillä ei ollut hauskaa. Ideat ei loppuneet ainakaan, Saravo kuvailee.

– Kun hän kesken kauden tuli Tapparaan, niin kun ei tietysti voinut pelisysteemeihin tehdä kauheita muutoksia, se perustui siihen, että hän piti huolen että jokainen pelaaja on valmis. On valmis joka päivä, ei vain kun mennään pelitapahtumaan, vaan aina kun mennään hallille ja treenataan, pitää olla tosissaan. Hän on itse koko ajan todellakin tosissaan, eläytyy sille jutulle.

Saravon mukaan Dufvan repertuaariin kuului monenmoisia keinoja.

– Mentiin inkkarihypyillä jäälle ja siellä vedettiin tällaisia noitaliukuja. Oli vähän koirankoppia pukukopin nurkassa, Saravo muistelee.

– Oli kovuutta, mutta huumorihan hänellä on aina mukana siinä. Vaatii tietysti sellaiset ihmiset, jotka ymmärtävät, että siinä on myös huumoria mukana.

SM-liigan runkosarjasta on pelattu noin kolmannes ja Dufvan Sport on tiukasti mukana kamppailussa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Pääkuvan paikalla olevalla videolla Dufva muun muassa arvioi tämän kauden Sport-joukkuettaan ja vaasalaisten tilannetta SM-liigassa.

Lue myös:

    Uusimmat