Risto Dufvalta taas melkoista veistelyä – nyt puheisiin nousi toivomuskaivo

Maalikooste: Sport - Lukko 6:15
Videolla maalikooste ottelusta Sport-Lukko.

Vaasan Sportin tshekkimaalivahti Miroslav Svoboda oli jääkiekkoliigassa jälleen joukkueensa tuki ja turva, kun vaasalaisryhmä sai tapaninpäivänä vieraakseen Rauman Lukon. Lukko laukoi 39 kertaa kohti Svobodaa, muttei onnistunut ohittamaan häntä kertaakaan.

Joulutaukoa edeltäneessä ottelussa Svoboda piti nollan taululla 65 minuuttia, mutta HPK vei Vaasasta voiton, kun Sport taipui maalittomana voittolaukauksille saakka venyneessä ottelussa lukemin 0–1. Sportin veräjänvartija on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 132 minuuttia ja 18 sekuntia.

Svoboda on kantanut myös raskasta kuormaa, sillä Sport ei ole käyttänyt juurikaan muita maalivahteja. Tshekki on urakoinut tällä kaudella 29 ottelua, mikä on eniten jääkiekkoliigassa.

Tiistaina Lukkoa vastaan Sport-vahti ei päässyt helpolla, sillä etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä raumalaisvieraat olivat selkeästi edellä.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä sellaista toivomuskaivohyökkäämistä. Oli vähän sellainen olo, että kun ihminen menee sinne toivomuskaivolle ja heittää kolikon, niin toivoo, että jotain tapahtuu. Haluan ajatella niin, että se johtui vastustajan hyvyydestä, Sportin päävalmentaja Risto Dufva veisteli.

– Oma maalivahti oli erinomainen, hän kehaisi Svobodaa.

Sport iski ottelun ainoan maalin kolmannen erän puolivälissä. Kiekko jäi pyörimään Lukon maalin edustalle, mistä Kalle Miketinac lapioi pelivälineen verkkoon. Maali oli Sportin ruotsalaishyökkääjälle kauden viides.