Intiaanihahmo aiheutti somekohun, Yle hyllytti lastenohjelman Pikku Kakkosesta – "Ennen suomalaiset nauroivat nunnuka-hahmoille – ei enää"

Yle on päättänyt hyllyttää Pikku Kakkosesta ja Yle Areenasta lastenohjelman, joka aiheutti somekohun. Herra Heinämäen Lato-orkesteri -jakson intiaanihahmosta syntyi vilkas somekeskustelu.

Ylen luovien sisältöjen johtaja ja vastaava toimittaja Ville Vilén kertoo yhtiön verkkosivuilla, että hyllytyspäätös tehtiin, koska osa koki intiaanihahmon loukkaavaksi.

– Keskustelu Herra Heinämäestä lähti siitä, että Suomen omaan alkuperäiskansaan saamelaisiin kuuluvat katsojat antoivat asiasta palautetta. Kuuntelimme heitä, arvioimme tilanteen huolellisesti ja päädyimme tähän ratkaisuun, Vilén kertoo tiedotteessa.

Huomenta Suomen sohvilla keskusteltiin kulttuuriomimisesta, kun Miss Helsinki -kilpailijoiden käyttämistä intiaanipäähineistä nousi kohu.

7:08

Tarkoitus ei ollut loukata

Herra Heinämäki -sarja pohjautuu Omskista-lastenmusiikkilevyyn. Sen ovat luoneet Heikki Salo ja Janne Louhivuori.

Vilénin mukaan tekijöillä ole ollut tarkoitus loukata ketään. Hän vertaa tilannetta Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvaan tai viihdeohjelman nunnuka-hahmoon.

– Ennen suomalaiset nauroivat Pekalle ja Pätkälle neekereinä tai viihde-ohjelman nunnuka-hahmoille. Ei enää, tänä päivänä ymmärrämme, että tämä on rasistista ja loukkaavaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja