Mainos

Internetin käyttö kasvaa Kiinassa

Internet-käyttäjien määrä on lisääntynyt Kiinassa kolmanneksella alkuvuoden aikana. Virallisten tietojen mukaan lähes 46 miljoonaa kiinalaista käyttää nyt Internetiä. Verkkoyhteydellä varustettuja tietokoneita maassa on yhteensä 16,1 miljoonaa.

Internetin käyttäjistä yli 40 prosenttia asuu kolmessa vauraassa kaupungissa, Pekingissä, Shanghaissa ja Guandongissa. Maan köyhissä länsiosissa elää vain prosentti käyttäjistä.

Kiinan hallinnon suhtautuminen tietoverkkoon on kaksijakoista. Toisaalta maa on kiinnostunut teknologisen osaamisen hyödyntämisestä taloudellisesti ja toisaalta hallinto on huolissaan siitä, kuinka helppoa kansalaisten on löytää ja levittää tietoa ja mielipiteitä verkon avulla.

Pääsy useille ulkomaisille websivuille onkin estetty kiinalaisilta palvelimilta. Tyypillisesti estot koskevat kansainvälisten uutisvälittäjien tai poliittisten ja uskonnollisten ryhmien sivuja.

Viranomaiset ovat myös sulkeneet useita Internet-kahviloita viime kuussa tapahtuneen tuhoisan kahvilapalon jälkeen. Palossa Pekingin yliopistoalueella menehtyi 24 nuorta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.