Inspiroidu Habitaresta: Näin sisustat ihanan lastenhuoneen!

Habitare 2012-messuilla nähtiin myös paljon ihania ideoita lastenhuoneen sisustukseen. Sisustussuunnittelija Eija Sauranen kertoo tämän hetken kuumimmista trendeistä.

Lastenhuoneen tulee kestää elämää ja kulutusta, mutta sen pitää mukautua alati kasvavan lapsen tarpeisiin. Vepsäläisen sisustussuunnittelija Eija Sauranen sanoo, että lastenhuoneen tulisi ennen kaikkea olla hauska.

– Hauskuutta saa lastenhuoneeseen esimerkiksi värikkäillä ja turvallisilla säkkituoleilla. Huomioon pitää toki ottaa oikeat ja toimivat mittasuhteet lapsen ikään nähden.

Tärkeä osa lastenhuonetta ovat myös riittävät säilytysratkaisut leluille ja muille lapsen tavaroille. Säilytystilaa saa taiottua esimerkiksi laittamalla lelut sängynaluslaatikoihin. Sauranen myös muistuttaa, että lastenhuoneen tulisi olla niin tilava, että majoitus- ja leikkitilaa löytyy myös kylään tuleville kavereille.

Lastenhuoneen trendivärit

Värit ovat tärkeä osa iloisen näköistä lastenhuonetta. Saurasen mukaan vanhemmat aloittavatkin erilaisten värien käytön mielellään lastenhuoneesta, eivätkä kovin innokkaasti maalaa yleisiä tiloja räikein sävyin.

– Tämänhetkisiä trendivärejä ovat maanläheiset sävyt, kuten erilaiset vihreät ja jopa ruskeat. Toisenlaista ulottuvuutta voi taas tuoda suositulla petroolinsinisellä, keltaisella tai muilla kirkkaan sinisillä väreillä.

Sauranen myös muistuttaa, että lastenhuoneen pitää olla turvallinen käyttäjälleen. Huoneesta tulisi löytyä lapsen iän mukaan ainakin sängyn turvakaide sekä vankat ja leikkejä kestävät tuolit. Myös teräviin kulmiin tulisi kiinnittää huomiota, ja pyöristää ne mahdollisuuksien mukaan.

Paula Koski / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat