Tyylikkäimmät valaisimet Habitaren malliin – lue tämänhetkiset trendit!

Vuoden 2012 Habitare-messuilta jäi käteen runsaasti inspiroivia vinkkejä ja tietoutta sisustusalojen kuumimmista trendeistä.

Tekstiilisuunnittelija Terhi Grönlund kertoi Jokakodille syksyn ajankohtaisimmista valaisintrendeistä Valaisin Grönlundin messuosastolla. Naisen mukaan kovassa huudossa ovat ainakin suurikokoiset valaisimet, joiden muotokieli on hyvin selkeä.

– Aina suosiossa olevat mustat ja valkoiset ovat in myös tälläkin hetkellä. Ajaton tyyli puree kuluttajiin, ja suosittuja ovat myös suorat linjat ja varjostinvalaisimet, Grönlund luettelee.

Maanläheiset sävyt suosittuja

Suosittuja valaisinmateriaaleja on lukuisia: esimerkiksi kristallista, betonista, kuparista tai kromista valmistettuja lamppuja näkyi lähes kaikilla Habitaren osastoilla. Väritrendit mukailevat paljolti muidenkin sisustus- ja vaatetekstiilien mallia.

– Nyt ollaan kiinnostuneita savulasista, mutta myös kirkkaat valaisimet menevät kaupaksi. Värimaailma on pääosin maanläheinen, ja yleensä valaisimen pinnan toivotaan olevan matta, Grönlund kertoo.

Valaisinten paikat olisi naisen mukaan kätevä tietää etukäteen asunnon rakentamista suunnitellessa. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu:

– Etukäteistieto olisi hyödyllinen, mutta 90 prosenttia suunnitelmista menee kuitenkin yleensä pieleen. Johtoja on onneksi mahdollista piilottaa monin erilaisin menetelmin.

Teksti ja kuvat: Paula Koski / Jokakoti

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja