Salkkarit-tähti Inkeri Mertanen nimeää parhaan asian Dahlian roolissa: "En tiedä löytävätkö katsojat sitä"

1:46
Salkkareissa Aaro vieraili tänä syksyn jaksoissa Dahlian luona Roomassa.

Inkeri Mertanen palasi näyttelemään Dahlian roolia Salatuissa elämissä.

Näyttelijä Inkeri Mertanen joutui poistumaan Salatut elämät -sarjasta keväällä 2020, sillä koronasuositukset kehottivat yli 70-vuotiaita pysyttelemään kotona. Niinpä Mertasen näyttelemä Dahlia Mustavaara pakkasi kimpsut ja kampsut ja matkusti Pihlajakadulta Roomaan.

Hahmo ei kuitenkaan poistunut Pihlajakadun seikkailuista pysyvästi, sillä elokuussa paljastettiin, että Mertanen ja hänen näyttelemänsä Dahlia palaavat Salattuihin elämiin.

Mertanen kertoo MTV Uutisille, että on saanut somessa sydämin koristeltuja, iloisia viestejä Dahlian paluuta koskien. Hän kertoo, että Salkkareiden sykkeeseen oli mukava palata koronatauon jälkeen.

– Täällä on aina niin hyvä ilmapiiri, jota minä joka käänteessä kehun. Tuntuu kivalta. Pikkuisen (vaatii) totuttelua ehkä, kun on ollut pitkä tauko, mutta kyllä se tästä lähtee sujumaan, Mertanen kuvailee.

Myös työryhmän vastaanotto on ollut positiivinen.

–  Nyt on tämmöinen halauskielto, mutta se on siinä ja siinä, tekisi mieli halata kaikkia ja ehkä heidänkin tekisi mieli halata Dahliaa, Mertanen kertoo lisäten vielä, että on palannut sorvin ääreen hyvissä tunnelmissa.

Parhaat asiat huumori ja itsevarmuus

Mertasen mukaan Salkkarit-fanit lähestyvät häntä vain harvakseltaan esimerkiksi kadulla. Silloin tällöin hän huomaa ihmisten supisevan toisilleen hänen ilmestyessään paikalle.

– Kyllä joskus on joku tullut kiittämään, että on tykännyt, kadullakin, mutta ei kovin paljoa. Suomalaiset eivät helposti lähesty, hän toteaa.

– Ja minä luulen, että Dahlia on hahmona semmoinen, että häntä ei ole helppo lähestyä, vaikka minua ehkä olisi, hän jatkaa.

Mertaselta kysellään aika ajoin, onko hän samanlainen kuin roolihahmonsa. Hänen mukaansa Dahlia on vain rooli, yksi niistä lukuisista, joita hän on pitkän näyttelijänuransa aikana tehnyt.

Mertasen mukaan parhaat asiat Dahlian roolissa ovat huumori ja itsevarmuus.

– Minusta siinä on huumoria. En tiedä löytävätkö katsojat sitä, mutta se on kuitenkin pikkuisen yliampuva hahmona. En halua näytellä sitä yliampuvana, mutta se henkilö on kirjoitettu semmoiseksi, että siinä tekstissä on huumoria, hän kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja