Mainos

Indonesian hallitus vannoi virkavalan

Indonesian uusi hallitus on vannonut virkavalansa. Presidentti Megawati Sukarnoputri nimesi sen tärkeäksi tehtäväksi maan talouden elvyttämisen.

Indonesian uusi hallitus on vannonut virkavalansa tänään. Presidentti Megawati Sukarnoputri nimesi hallituksensa tärkeimmiksi tehtäviksi 210-miljoonaisen saarivaltion eheyden säilyttämisen ja talouden elvyttämisen.

Megawati nousi presidentiksi viime kuun lopulla sen jälkeen kun Indonesian ylin lainsäädäntöelin kansalliskokous oli syrjäyttänyt Abdurrahman Wahidin. Megawati on Indonesian perustajapresidentin Sukarnon tytär.

Acehissa kuolonuhreja

Acehin maakunnan väkivaltaisuudet ovat vaatineet jälleen uusia kuolonuhreja. Lääkärien mukaan ainakin 31 siviiliä surmattiin eilen maakunnan itäosassa sijaitsevalla maatilalla. Alueen itsenäisyyden puolesta taisteleva GAM-järjestö ja armeija syyttivät surmista toisiaan.

Arviolta 1 100 ihmistä on tänä vuonna saanut surmansa Sumatran saarella sijaitsevassa muslimienemmistöisessä Acehissa sattuneissa väkivaltaisuuksissa. GAM taistelee alueen irrottamiseksi Indonesiasta.

((MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.