Mainos

IMF:n pääjohtaja Lagardella tuomiosta huolimatta johtokunnan täysi luottamus

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagardella on edelleen IMF:n johtokunnan täysi luottamus, johtokunta tiedottaa.

Johtokunta kokoontui sen jälkeen, kun Lagarde tuomittiin maanantaina oikeudessa huolimattomuudesta. Tiedotteen mukaan johtokunta uskoo edelleen, että Lagarde pystyy hoitamaan jatkossakin tehtäviään tehokkaasti.

Oikeus tutki, oliko Lagarde ollut huolimaton toimiessaan Ranskan valtiovarainministerinä presidentti Nicolas Sarkozyn kaudella vuosina 2007–2011. Lagarde määräsi tuolloin, että liikemies Bernard Tapien ja Ranskan valtion kiista tulee ratkaista oikeudenkäynnin sijaan välimiesoikeudessa. Tapie sai välimiesoikeuden päätöksellä tuolloin yli 400 miljoonan euron vahingonkorvaukset.

Sittemmin paljastui, että välimiesoikeus suosi Tapieta, joka oli ollut Sarkozyn tukija presidentinvaaleissa. Lagarde ei vienyt vahingonkorvausasiaa jatkokäsittelyyn.

Oikeus antoi vapauttavan päätöksen Lagarden menettelylle antaa asia välimiesoikeuden käsittelyyn. Tuomio tuli siitä, että Lagarde ei valittanut vahingonkorvauspäätöksestä.

Lagarde sanoo, ettei aio valittaa oikeuden maanantaisesta päätöksestä, vaikka ei ole siihen tyytyväinen.

-Jossain vaiheessa vastaan tulee kohta, jolloin täytyy vain antaa olla, kääntää uusi sivu, siirtyä eteenpäin ja jatkaa työntekoa niiden kanssa, jotka luottavat minuun, Lagarde sanoi toimittajille pian sen jälkeen, kun johtokunta oli julkaissut tiedotteensa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.