Imatran uhrin työtoveri muistelee: "Rupattelimme pitkään kahvilla viimeksi toissapäivänä"

– Tiina oli todella positiivisesti asioihin suhtautuva, lämmin ihminen. Hänen kanssaan oli hirvittävän helppo ja miellyttävä tehdä töitä, kuvaa Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen pitkäaikaista työtoveriaan Tiina Wilén-Jäppistä.

Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen oli yksi Imatran ampumisen uhreista. Hän sattui seisomaan ravintola Vuoksenvahdin edustalla viime yönä, kun tuntematon 23-vuotias mies avasi tulen häntä kohti. Teon motiivista ei poliisin mukaan ole tietoa, ja uhrit valikoituivat sattumalta.

"Hän oli positiivinen ihminen"

Wilén-Jäppinen

  • Tiina Wilén-Jäppinen syntyi 26.2.1963 Imatralla.  
  • Hänellä on kaksi lasta, ja hän on ollut naimisissa vuodesta 1986.  
  • Hän oli ammatiltaan mittausesimies.  
  • Koulutukseltaan hän oli muun muassa mikrotukihenkilö ja datanomi.  
  • Wilén-Jäppinen toimi kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2009 lähtien.  
  • Kaupunginvaltuutettuna hän oli vuodesta 2001 lähtien.  
  • Wilén-Jäppisen verkkosivuilla kerrotaan, että politiikan lisäksi hän harrasti muun muassa mökkeilyä, ainaisia rakennusprojekteja ja sauvakävelyä.  

– Muistelen Tiinaa todella lämmöllä. Hän oli huumorintajuinen ja asioissa hyvin ratkaisukeskeinen ihminen. Hän osasi nähdä asioissa myönteiset puolet, Helminen muistelee.

Helminen kertoo, että on tehnyt neljä viime vuotta tiivistä yhteistyötä Tiina Wilén-Jäppisen kanssa. He näkivät työssä lähes päivittäin.

– Oltiin työkavereita luottamustehtävien kautta, mutta myös ystäviä. Siinä mielessä menetys tuntuu tietenkin erityisen pahalta.

Helminen oli tavannut Wilén-Jäppisen vielä perjantaina iltapäivällä. He olivat istuneet kahvilla toista tuntia juttelemassa tulevan kaupunginjohtajan hakuprosessista. Nykyinen kaupunginjohtaja on jäämässä eläkkeelle.

– Pohdittiin sitä ja sovittiin vielä tapaaminen tälle sunnuntaipäivälle. Nyt tilanne sitten muuttuikin.

"Tätä ei vielä ymmärrä todeksi"

Helminen kuuli järkyttävästä ampumatapauksesta aamulla ensin mieheltään. Hieman myöhemmin tapahtuman yksityiskohdat alkoivat paljastua.

– Tuntuu käsittämättömältä. Tätä ei tässä vaiheessa vielä edes tajua todeksi. Tällaisen ei pitäisi olla edes mahdollista, Helminen huokaa.

Imatran kaupungin johto aikoo tavata viime öisen tragedian takia vielä tänään illalla. 

– Nyt tapaamme sitten toisissa merkeissä ja ilman Tiinaa, Helminen sanoo hiljaa.

Helminen ei vielä ole ollut Tiina Wilén-Jäppisen perheeseen yhteydessä. Wilén-Jäppisen lapset ovat jo aikuisia.

Lue myös:

    Uusimmat