Ilves pilasi Risto Dufvan juhlaillan – viimeistelyn tarkkuudessa karmaiseva ero

Ilves tekee 3-4 maalin 1:08
Katso videolta Ilveksen voittomaali Sportia vastaan.

Sarjakärki Ilves oli tämän kauden tapaan tiukassa paikassa Vaasan Sportia vastaan jääkiekon Liigassa. Sport oli voittanut joukkueiden aiemmat tämän kauden kohtaamiset, mutta keskiviikkona oli tamperelaisten vuoro. Ilves oli jännitysnäytelmän jälkeen parempi 5-3-lukemin.

Ilves sai ottelulle mainion alun, kun tamperelaisten 18-vuotias tshekkihyökkääjä Jakub Kos viimeisteli liigauransa ensimmäisen osuman. Sport sai koneet käyntiin maalinteon osalta erän lopulla. Ensin Roope Talaja tasoitti ja sitten Henrik Eriksson vei Sportin johtoon. Nämä olivat myös avauserän päätöslukemat.

Alla avauserän maalit. Juttu jatkuu videoiden jälkeen.

Ilves tekee 0-1 maalin 1:05

Sport tekee 1-1 maalin ylivoimalla 1:09

Sport tekee 2-1 maalin 1:01

Sport jatkoi toisessa erässä vahvaa otettaan. Viisi minuuttia oli toista erää pelattuna, kun Ilves-maalissa soi kolmannen kerran. Maalintekijänä Sebastian Stålberg. Kakkoserässä mentiin pitkään vaasalaisten komennossa. Ilves sai vasta erän loppupuoliskolla ensimmäisen laukauksensa kohti Sport-maalia.

Vaikka laukausmäärät kohti maalia jäivät Ilveksellä vähäisiksi, ei tehokkuuden puutteesta ollut pulaa. Panu Mieho toi Ilveksen maalin päähän ja Lester Lancaster tasoitti ottelun. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista.

Alla toisen erän osumat. Juttu jatkuu videoiden jälkeen.

Sport tekee 3-1 maalin 1:17

Ilves tekee 3-2 maalin 1:20

Ilves tekee 3-3 maalin 1:12

Lopullinen ratkaisu saatiin reilut kuusi minuuttia ennen loppua. Ilveksen Leo Lööf ajoi röyhkeästi maalille ja laukoi kiekon tyylikkäästi verkkoon. Joona Ikonen sinetöi loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin.

–  Meiltä tosiaan puuttui pelaajia, mutta samalla se antoi tilaisuuden muille pelaajille, Ilveksen Petri Kontiola sanoi ottelun jälkeen.

–  Joukkueesta löytyi luonnetta nousta kahden maalin tappiosta voittoon. Luonteella tarkoitan kaksinkamppailujen voittoja ja muutakin likaisen työn tekemistä, Kontiola jatkoi.

Voitto oli Ilvekselle kauden ensimmäinen Sportista. Sportin päävalmentaja Risto Dufvalle tehtiin kunniaa ennen ottelun alkua, sillä hänellä tuli täyteen 800 ottelua täyteen päävalmentajana Liigassa.

Ilves oli ottelussa selkeästi tehokkaampi, sillä se laukoi kiekkoa maaliin yli 27 prosentin tatkkuudella. Maalintekovaikeuksista tällä kaudella kärsineen Sportin lukema oli vajaan kahdeksan prosentin luokkaa. Laukaukset kohti maalia menivät Sportille 39-18.