Mainos

Iltalehti: Pelkosenniemen piiritys laukesi rynnäkköön, viranomaiset ajoivat pihaan panssariajoneuvolla

Lapin poliisi kertoo, että Pelkosenniemellä aamuseitsemästä asti jatkunut piiritystilanne on päättynyt. Iltalehden tavoittamien silminnäkijöiden mukaan Pelkosenniemen piiritystilanne laukesi, kun ampujan talon pihalle ajettiin panssariajoneuvolla.

Iltalehden mukaan ajoneuvosta heitettiin taloon ilmeisesti tainnutuskranaatti. Tilanne oli koko ajan poliisin hallinnassa ja rynnäkkö hyvin valmistelu.

Poliisin mukaan mies ei vastustanut kiinniottoa eikä häneltä löytynyt hallussaan asetta kiinniottohetkellä. Piiritystilanteen yhteydessä ei kenellekään tullut vammoja.

Poliisi kertoi saaneensa ilmoituksen puoli seitsemältä aamulla kotitalollaan ammuskelevasta miehestä. Poliisi piiritti miehen, joka aamupäivän aikana ampui laukauksia poliisien suuntaan ja poliisin käyttämiä ajoneuvoja kohti. Iltapäivän ja illan aikana tilanne rauhoittui.

Poliisi tutkii tapahtunutta murhan yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena, koska mies ampui poliiseja kohti.

Iltalehden mukaan ampujan naapuritaloista 6 tyhjennettiin aamupäivällä asukkaista. Asukkaita pyydettiin lähtemään tuttaviensa luokse, kunnes tilanne rauhoittuu. Asukkaat ovat palanneet koteihinsa heti piiritystilanteen laukeamisen jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.