Sensuroidut Muumit-jaksot julki! Suomessa ennennäkemättömät Muumilaakson tarinoiden osat julkaistaan C Moressa

C Moressa julkaistaan 30. elokuuta Muumilaakson tarinoiden kolme jaksoa, joita ei ole koskaan aiemmin julkaistu Suomessa niiden erikoisen sisällön vuoksi.

Muumilaakson tarinoista julkaistaan elokuussa suoratoistopalvelu C Moressa neljäs ja viimeinen erä remasteroiduista jaksoista. Samalla ensiesityksensä saavat kolme jaksoa, joita ei ole koskaan aiemmin julkaistu Suomessa. Ennennäkemättömät jaksot on jätetty aikoinaan näyttämättä sekä pelottavampien tapahtumien että omituisten juonenkäänteiden ja hahmojen vuoksi. Jaksoissa nähdään muun muassa uhkaava kidnappaus, paholainen, sekä syrjivää käytöstä, jotka eivät ole olleet Tove Janssonin alkuperäiskäsikirjoitusten mukaisia.

Muumilaakson tarinat remasteroitiin ja uudelleenäänitettiin sarjan siirtyessä MTV:lle vuoden 2017 alussa. Ennennäkemättömiä kolmea jaksoa ei koskaan dubattu suomeksi, joten ne on äänitetty suomeksi nyt ensimmäistä kertaa.

– Remasteroinnilla ja uudelleendubbauksella varmistettiin rakastettujen Muumien säilyminen myös jälkipolville. Muumit ovat suoratoistopalvelumme asiakkaiden kestosuosiossa ja suomalaisten laajasti rakastama ilmiö, joten on luonnollista, että tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua näihin harvinaisiin ennenjulkaisemattomiin jaksoihin, kertoo C Moren Director of SVOD Saara Pekkonen.

Jaksot sijoittuvat alkuperäisen järjestyksen mukaan hajanaisesti muiden jaksojen joukkoon, mutta nyt ne sijoitetaan C Moressa jaksonumeroille 102-104, eli seuraavaksi julkaistavan 4. jaksoerän päätteeksi. Jaksosta Hurja merirosvo, nro 102, on leikattu synkimpiä kohtauksia pois ikärajan pitämiseksi sallittuna. Myös jakson leikkaamaton versio on katsottavissa C Moressa erillisessä valikossa, joka on tarkoitettu vanhemmille katsojille tai lapsille katsottavaksi vanhempien kanssa. Kaikkien loppujen jaksojen julkaisun yhteydessä koko sarjan jaksojärjestystä päivitetään vastaamaan alkuperäistä järjestystä.

– Alun perin viimeistä kautta ei pitänyt näyttää Suomessa ollenkaan, sillä ne eivät perustuneet Toven alkuperäisiin tarinoihin sekä kolme jaksoa päätyivät kokonaan hyllytetyiksi väkivaltaisten ja voimakkaiden kohtausten vuoksi. Nyt olemme sopineet, että myös aiemmin hyllytetyt jaksot tuodaan kuriositeettina kaikkien Muumifanien nähtäville ensimmäistä kertaa myös Suomessa, Moomin Charactersin luova johtaja Sophia Jansson sanoo. 

Ennennäkemättömät jaksot 102-104 julkaistaan ainoastaan C More -suoratoistopalvelussa. Nyt julkaistavat loput, suomalaisille jo tutut jaksot nähdään ensin C More -suoratoistopalvelussa ja myöhemmin C More Juniori -kanavalla sekä MTV3:lla.

Jaksokuvaukset

Hurja merirosvo

Merirosvolaiva uppoaa Muumilaakson edustalle. Miehistö saadaan kiinni ja pannaan lukkojen taakse, mutta laivan kapteeni onnistuu pakenemaan ja ottaa Niiskuneidin panttivangiksi ja vaatii uutta laivaa sekä miehistönsä vapauttamista. Poliisimestari yrittää epätoivoisesti ratkaista panttivankitilannetta siinä kuitenkaan onnistumatta. Jakso on hyllytetty aikoinaan panttivankikohtauksen sisältämän uhkailun vuoksi.

Kuka asuu kelon sisällä?

Muumipeikko tovereineen löytävät metsän siimeksestä puhuvan kelopuun. Käy ilmi, että paholainen on jäänyt vangiksi puun sisään vuosisatoja sitten. Hän vannoo kiltteyttään, mutta vapautuessaan näyttää kuitenkin todellisen luonteensa. Paholainen voitetaan Nuuskamuikkusen kekseliäisyydellä. Jakso on päätetty jättää näyttämättä Paholaisen pelottavan käyttäytymisen ja jakson erikoisen ja demonisen teeman vuoksi.

Pikku Myyn karmea syntymäpäivä

On Pikku-Myyn syntymäpäivä, mutta kaikki näyttävät unohtaneen sen. Tämä on tietenkin juoni Pikku-Myyn yllättämiseksi, mutta hän luulee ystäviensä hylänneen hänet. Pikku-Myy pahoittaa mielensä ja alkaa tehdä itselleen syntymäpäiväateriaa Mymmelin keittiöstä löytämistään aineksista, minkä seurauksena keittiö jää pahaan sotkuun. Mymmelin palattua kotiin Pikku-Myy valehtelee sotkusta kauhistuneelle Mymmelille hiiren sotkeneen keittiön. Mymmeli huokaisee helpotuksesta, ettei sotkun syynä ollutkaan Pikku-Myyn kokkailut, sillä yksi tyhjätty purnukka sisälsi pulveria, joka tekee yhtä karvaiseksi kuin Haisuli.

Koska Pikku-Myy söi kyseistä pulveria, hän huolestuu ja päättää lähteä Muumitaloon. Muumitalossa Myy ottaa päiväunet ja näkee unta, jossa kaikki hänen läheisensä pilkkaavat häntä. Lopuksi käy ilmi, että Mymmeli jekutti Pikku-Myytä karvapulverista ja tämän karvaiset kasvot olivat vain naamio, joka liimattiin Myyn nukkuessa tämän kasvoille. Unessa nähty Pikku-Myyn ystävien häijy pilkkaaminen on johtanut jakson hylkäämiseen.

Tältä kuulostavat uudistuneet Muumilaakson tarinat 1:13

Lue myös:

    Uusimmat