Mainos

Ilmastokokouksessa vedottiin Yhdysvaltoihin – ”Muiden maiden sitoutuminen lisääntynyt”

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin uhkaus vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta on vahvistanut muiden maiden sitoutumista sopimukseen. Näin sanoo maatalous- ja ympä­ris­tö­mi­nis­teri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

YK:n ilmastokokous päättyy tänään Marrakechissa Marokossa.

– Toki asiasta on puhuttu täällä, mutta ei ilmastonmuutos pysähdy siihen, jos jostain maasta tulee vaalitulos, Kimmo Tiilikainen sanoo STT:lle.

Tiilikaisen mukaan eri maat ovat kokouksessa vedonneet siihen, että kaikkien maiden pitää pysyä ilmastonmuutoksen vastaisessa rintamassa. Yhdysvallat on Tiilikaisen mukaan pyrkinyt kokouksessa lievittämään huolia. Trump ei suoraan pysty mitätöimään Pariisin sopimusta, koska Yhdysvallat on jo ratifioinut sen.

– Kokouksen viesti on ollut, että Pariisin ilmastosopimukset osapuolet haluavat edetä toimeenpanossa ja jokainen itseään kunnioittava maa pitää lupauksistaan kiinni, Tiilikainen sanoo.

Marokossa on sovittu Pariisin sopimuksen toimeenpanosta ja aikataulusta eri vuosille. Perjantaina maat pyrkivät pääsemään vielä sopuun ilmastonmuutoksen sopeutumisrahastosta.

– Yhteismitallisuudessa on myös päästy eteenpäin. On aivan välttämätöntä, että kaikkien maiden toimien riittävyyttä voidaan arvioida samalla mittatikulla, Tiilikainen sanoo.  

2:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.