Mainos

Ilmarinen myi Talvivaara-omistuksensa

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on myynyt koko omistuksensa kaivosyhtiö Talvivaarassa.

Omistuksesta luovuttiin, koska Ilmarisen mukaan Talvivaara ei täyttänyt enää Ilmarisen kriteereitä.

− Päätökseen on vaikuttanut kaivosyhtiön ennakoitua heikompi taloudellinen menestys sekä toistuvat ympäristö- ja tuotanto-ongelmat erityisesti viimeisen vuoden aikana, Ilmarisen varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio toteaa Ilmarisen tiedotteessa.

Se on myös perunut osakeantimerkintänsä Talvivaaraan, Talvivaara kertoi pörssitiedotteessaan.

Ilmarinen on ollut yksi Talvivaaran suurimpia omistajia. Maaliskuun lopussa se omisti runsaat viisi prosenttia Talvivaaran osakkeista.

Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä ei kommentoi eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen luopumista Talvivaara-omistuksesta. Hän sanoo, ettei yhtiö ota kantaa omistajiensa asioihin. Kaivosyhtiö sai Perän mukaan tiedon Ilmarisen ratkaisusta myöhään eilisiltana.

Talvivaaran osakeanti päättyi viime perjantaina, mutta kipsisakka-altaalla havaitun uuden vuodon vuoksi yhtiö antoi siihen osallistuneille sijoittajille eilisiltaan asti aikaa perua merkintöjään. Yhtiö ei ole vielä kertonut osakeannin lopullisia tuloksia eikä sitä, kuinka paljon merkintöjä peruttiin.

Talvivaaran muut suurimmat omistajat ennen osakeantia olivat toimitusjohtaja Pekka Perä, valtion pörssiomistuksia hoitava Solidium, eläkeyhtiö Varma ja Norilsk Nickel Holdings.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja