Ilman ääntelyä seksi on tylsää

Hekuman huumassa ääntely on seksikästä, kiihottavaa ja kuuluu olennaisesti seksiin – tätä mieltä ovat Helmen lukijat. Lue, miksi!

Suuri osa naisista saavuttaa seksissä oman huippunsa yleensä jo esileikin aikana, mutta partnerinsa kliimaksin partaalla. Helmi halusi tietää, onko ääntely olennainen osa seksiä. Likemmäs tuhannesta kysymykseen vastanneesta noin suurin osa, noin 85 prosenttia, oli sitä mieltä, että ääntely kuuluu seksiin ja on kiihottavaa. Vain kahdeksan prosentin mielestä ääntely seksin aikana oli teennäistä.

Seksi on tylsää ilman ääntelyä

Valtaosa vastaajista (noin 85 prosenttia) kertoi ääntelyn kuuluvan olennaisena osana seksiin. Luonnollista ääntelyä pidettiin tervetulleena ja sen koettiin olevan apuna seksissä kumppanin tyydyttämiseen. Osa naisista kertoi ääntelevänsä miehensä vuoksi, mutta mietti samalla, oliko siinä mitään väärää, jos halusi kiihottaa kumppaniaan.

– Ääntely on luonnollista. Hiljaisuus antaa vaikutelman pidättyväisyydestä, siitä, että ei uskalla olla oma itsensä. Lisäksi ynähdykset, huokaukset ja voihkaisut antavat mukavasti vinkkiä siitä, miltä mikäkin tuntuu. Tämä pätee tietysti molemmin puolin. On myös kiihottava nähdä, ja kuulla, kuinka "hulluksi" kiimasta toisen saa.

– Niin kauan kuin ääntely ei ole teennäistä, se on erinomaisen tervetullutta ja kiihottavaa. Kumppanini ei juurikaan ääntele, mutta jo pelkkä kiihtynyt hengitys lisää omaa kiihkoa. Ääntelen nautinnosta, ilosta, kiihottaakseni kumppania ja itseäni. En oikein ymmärrä mitä pahaa siinä on, jos ääntelee myös kiihottaakseen kumppaniaan.

– Ei sitä pidä oikein hakemalla hakea. Itsekin aloin ääntelemään vasta nykyisen kumppanin kohdalla, koska silloin seksi vain tuntui niin hyvälle. Ääntely vain tulee, ei sitä pysty pidättelemään!

– Olen sitä mieltä, että hiljaa pukahtamatta ei seksistä voi mitenkään nauttia. Mielestäni ääntely kertoo myös toiselle osapuolelle, miltä mikäkin tuntuu... Äänillä voi viestiä kumppanille, ei välttämättä edes tarvita sanoja kertomaan, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei.

– Ääntely toki kiihottaa itseänikin, mutta enemmän nautin siitä kun tiedän, että mies kiihottuu ääntelystäni. Erityisesti pidän siitä, jos mieskin ääntelee. Tätä vain tapahtuu valitettavan harvoin.

– Kuuluu ja ei kuulu, teeskennelty ääntely ei kuulu. Luonnostaan tuleva kuuluu – sitähän ei voi estää, jos tuntuu taivaallisen hyvältä!

– Seksi on tylsää ilman ääntelyä! Varsinkin jos ei ole katsekontaktia.

– Kyllä, jos se tulee luonnollisesti. Teennäinen ähinä yms. tekee tilanteesta vain vaivaannuttavan. Jos ääntely seksiaktin aikana ei tunnu omalta jutulta, niin aivan yhtä oikein on olla ääntelemättä. Kunhan vain tekee niin, mikä itsestä tuntuu hyvältä, eikä tee mitään vastenmielistä vain toisen mieliksi.

– Ilman muuta kuuluu. Seksi muuttuu hyvin äkkiä tylsäksi, jos molemmat osapuolet ovat vain hiljaa.

– Ääntely ja kuuloaisti ovat mielestäni erittäin tärkeitä seksissä! Ääntelyn perusteella tiedät, mistä toinen syttyy, tai ei todellakaan syty. Toisen ääntely saa minut vakuuttuneeksi siitä, että hän nauttii jokaisesta intohimon hetkestä kanssani. Ei ole mitään niin kamalaa kuin mies, joka ei päästä pihahdustakaan suuseksiä saadessaan, ja jolta joutuu erikseen kysymään nautitko tästä. Pieni voihkinta kertoo kaiken.

– En voi ääntelylle mitään. Äänet vain pulppuavat sisältäni, kun jokin tuntuu miellyttävältä. En karju tai kilju, lähinnä huokailen ja voihkin. Tunnen oloni ahdistuneeksi ja seksistä katoaa tietty vapaus, jos joudumme pitämään äänenvolyymin minimissä esim. perhelomilla vierekkäisissä huoneissa anopin kanssa.

– Ääntely on kiihottavaa, kunhan se pysyy maltillisissa rajoissa. Kyse kun ei ole urheilusuorituksen selostamisesta. Miehet ovat usein aika hiljaisia, mutta tyytyväistä murahtelua seuraa yleensä entistäkin kiihottuneempi nainen!

– Meidän seksi on joskus hyvinkin äänekästä, joskus taas vähemmän. Minusta ääni tulee ulos spontaanisti, mies puolestaan puhuu minulle kiihottavia juttuja – ja minä ääntelen lisää ;)

– Se kuulostaa hyvältä ja lisää tunnetta.

– Minusta on ihanaa, kun mieheni "karjahtaa" parhaimmalla hetkellä. Tiedän hänen nauttineen. Minusta seksin aikana kuuluva murahtelu ja pieni voihkina kertoo nautinnosta.

– Ääntely tulee luonnostaan, jos seksi on kiihottavaa ja hyvää. En pysty, enkä edes halua olla hiljaa. Nykyinen mieheni ei päästä edes orgasmin hetkellä ääntä ja koen sen puutteena seksissämme. Jos antaa kaikkien estojen kadota ja heittäytyy täysillä hyvän seksin hurmaan, äänet kuuluvat asiaan. Äänettömyys tarkoittaa minulle pidättyneisyyttä.

– Ääntely tulee minulta luonnostaan. Nykyinen kumppani osaa temppuja, jotka saavat minut ääntelemään kovaan. Kerran jopa naapurin rouva tuli valittamaan!

– Ääntelyn perusteella kumppanille voi ilmoittaa, mistä pitää erityisen paljon. Kyllä minä toivon samaa myös kumppanilta. Väkinäisempää olisi seksin jälkeen viritellä keskustelua tyyliin: "Tykkäsitkö, kun tein näin ja näin..."

– Ääni tulee "luonnostaan", ei sitä erikseen tarvitse "tuottaa". On se varsin kiihottavaa, kun miehestä huomaa, että hän nauttii.

Vain harva vastaajista (8 %) piti ääntelyä aina teennäisenä ja tunnelmanpilaajana.

– Itselle se ei vaan tunnu luonnolliselta. Nolottaa, jos pitäisi voihkia.

– Jos ääntely tulee luonnostaan, se on ihan hyvä, mutta tahallinen väkisin väännetty voihkiminen on jo vähän liian teatraalista...

– Taitaa olla pornoelokuvien vaikutusta, kun luullaan, että pitää ähkiä ja kiljua kuin sika lahtipenkissä. Yököttävää ja täysin teennäistä. Jos hommassa hengästyy, niin toki luonnollinen huohotus on ok, mutta muu on todellakin ärsyttävää teeskentelyä. Puhuakin saa, jos on asiaa, mutta ei rivouksia!

Tutustu eroottisen Helmi-kaupan tarjontaan!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja