Mainos

Ilmailualan Unionilta ja Prolta lakkovaroitus – hiihtolomalennot vaarassa

Ammattiliitto Pro ja Ilmailualan Unioni IAU ovat jättäneet valtakunnansovittelijalle lakkovaroituksen Airpro Oy:ssä.

Jos sopua työehtokiistaan ei synny, työtaistelu alkaa kahden viikon päästä, eli perjantaina 17. tätä kuuta.

Toteutuessaan mahdollinen työtaistelu koskisi muun muassa Airpro Oy:n matkustamohenkilökuntaa, turvatarkastusta ja matkustajapalveluita.

Työtaistelun vaikutukset kohdistuisivat Norwegianin lentoihin sekä Tui- ja Tjäreborg-matkatoimistojen järjestämiin lentoihin.

Ammattiliitto Pron johtaja Else-Mai Kirvesniemi pahoittelee lakosta talvilomalaisille mahdollisesti aiheutuvia ongelmia.

– Pahoittelemme suuresti hiihtolomalaisille työtaistelusta aiheutuvaa haittaa. Pro ja IAU olisivat halunneet neuvotella sovinnollisesta ratkaisusta, mutta työnantajapuolen kieltäytyminen ei jättänyt meille muuta vaihtoehtoja, Kirvesniemi toteaa tiedotteessa.

Kirvesniemen mukaan Airpro on polkenut alan työehtoja vuosien ajan. Airpro on Finavian tytäryhtiö ja näin ollen täysin valtio-omisteinen yritys.  

Kirvesniemen mukaan Airprossa noudatetaan omaa halpatyöehtosopimusta, jonka avulla matkustamo- ja maahenkilöstön palkkoja ja työehtoja on pidetty huomattavasti alan standardeja alempana.  

Tukitoimien takia jääpoisto jää tekemättä

Pron mukaan perjantaina 17. helmikuuta Airpron työtaistelun piirissä ovat kello 14–18 turvatarkastus, kello 15–18 matkustajapalvelut ja Travel Service sekä kello 16–19 aula- ja ramp-toiminnot.

Matkustamohenkilökunnan työtaistelu alkaa sunnuntaina kello 19. tätä kuuta puoliltaöin ja päättyy maanantaina 20.2. kello 23. Työtaistelu koskee kaikkia Helsingistä lähteviä Tuin ja Tjäreborgin lentoja, kuten Tui Flyn, Thomas Cookin ja Thomsonin.

Pron mukaan tukitoimena Airpron maapalveluita käyttävien lentoyhtiöiden, eli Tuin, Thomas Cookin ja Norwegianin, koneille ei suoriteta jäänpoistoa kyseisenä aikana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.