Mainos

Ilkka Kanervalta yllättäviä ylistyssanoja Sofi Oksasesta

Kansanedustaja on niin vakuuttunut suomalaiskirjailijan ammattitaidosta, että povaa Oksaselle jopa Nobel-palkintoa.

Ilkka Kanerva saapui katsomaan kollegoidensa kanssa Helsingin Tennispalatsiin tämän hetken kohutuinta elokuvaa. Antti J. Jokisen ohjaama Puhdistus-elokuva on vuoden odotetuin elokuva ja se on kerännyt jo etukäteen runsaasti huomiota tiedotusvälineissä. Elokuva esitettiin ennakkoon Eduskunnalle keskiviikkona.

Ilkka Kanerva oli nähnyt elokuvan jo kertaalleen Virossa, jossa järjestettiin elokuvan maailmanlaajuinen ensi-ilta viikko sitten. Kansanedustaja oli kuitenkin niin vakuuttunut elokuvasta, että halusi tulla katsomaan sen uudestaan myös kotimaassaan.

- Mielestäni kohtaukset eivät olleet liian rankat, sillä elämä on tämän tyyppistä, mistä elokuva kertoo. Oksanen on tehnyt äärettömän hyvin kotiläksynsä ja muun historian tutkimuksensa, ja ankkuroi ne näin reaalimaailmaan. Tässä tapauksessa se on taiteellisin keinon toteutettu, Kanerva sanoo.

Kanerva jakoi suomalais-virolaiselle kirjailijalle muutenkin ylistyssanoja runsaasti.

- Mun käsitys Oksasesta on se, että hän on Suomen tuleva nobelisti. Hän on niin lahjakas, hän puhuu monella inhimillisellä kielellä. Hänen kirjoissaan on niin vahva sanoma läpi kulttuurien ja Oksanen koskettaa yleishumaanilla otteellaan. Näen Oksasen ikään kuin oikeudenmukaisuuden apostolina, Kanerva kehaisee.

- Se jättää niin vahvat merkinnät ja hänen syvä yhteiskunnallinen analyysinsä on niin selkeä sanomaltaan, että mä veikkaan hänelle vahvaa kansainvälistä menestystä tulevinakin vuosina. Ja mun aivoituksissa hänellä on olla tulevina vuosina seuraava suomalainen Nobel-palkinnon saaja.

MTV3–ANN-MARI LEINONEN

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja