Ilkka Kanerva: Itä-Ukrainan olot kamalat – ”Ei uskoisi olevan mahdollista vain käsivarren päässä täältä”

8:26

Kansanedustaja ja ulkopolitiikan konkari Ilkka Kanerva kuvailee oloja Itä-Ukrainassa kamaliksi. Eniten hän on huolissaan maan sisäisten pakolaisten tilasta, joita on pari miljoonaa.

– Se on erittäin surkea. Heillä ei ole palkkaa, ei eläkettä. Heidän asuinolosuhteensa ovat onnettomat, eikä heillä ole hygieniaa, hän luettelee.

– Sen kaltainen tilanne, jonka ei uskoisi olevan mahdollista vain käsivarren päässä täältä Suomesta.

Vaikuttaa turvallisuustilanteeseen Suomessakin

Kanervan mukaan onkin välttämätöntä, että Itä-Ukrainan kysymystä ei päästetä unohduksiin. Kyseessä on kuitenkin hänen mukaansa suomalaisten turvallisuustilanteeseen konkreettisesti vaikuttava asia.

– Venäläiset kokevat Naton lähestyvän heitä, ja varustautuminen näkyy Itämerellä. Kumpikin vetoaa Ukrainan tapaukseen, ja se antaa oikeuden toimia voimakkaammin ja voimakkaammin, hän kuvailee Ukrainan vaikutusta turvallisuuteen.

Kanerva on tyytyväinen, että Venällä vaikuttaa olevan jonkinlaista viriävää mielenkiintoa etsiä Ukrainan kysymykseen ratkaisua.

– Ellei se sitten osoittaudu jonkinlaiseksi pyrkimykseksi pelata aikaa, tai saada syntymään myönteinen vaikutelma heidän toimistaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja