Ilkka Herolalta mainio kauden päätös – Norjan supertähti nousi Hannu Mannisen rinnalle

Norjan Jarl Magnus Riiber voitti yhdistetyn maailmancup-kauden päättäneen osakilpailun suvereenilla tavalla Saksan Schonachissa. Voitto oli Riiberille maailmancup-talven 12:s, millä hän nousi jakamaan yhden kauden kaikkien aikojen voittoennätystä Hannu Mannisen kanssa. Manninen oli aiemmin yltänyt temppuun kaudella 2005–06.

Schonachin päätöskisaan lähdettiin lauantaisen varakilpailun jälkeisistä asemista, koska sunnuntain hyppyosuus peruttiin vaikeiden tuuliolojen vuoksi. Hiihto-osuudelle toisena lähtenyt Riiber otti omansa ja hallitsi kilpailua. Toiseksi sijoittunut norjalaismaanmies Jan Schmid jäi Riiberistä 25 sekuntia, ja Itävallan Bernhard Gruber (+38,2) tuli kolmanneksi.

Ilkka Herola sijoittui lauantain viidennen sijansa jatkoksi nyt kuudenneksi, 1.18,5 minuuttia Riiberin perässä. Herola nosti asemiaan jälleen ladulla, sillä hän lähti hiihtämään mäen jälkeiseltä 14. sijalta.

Eero Hirvonen oli 29:s, Leevi Mutru 33:s ja Otto Niittykoski 47:s.

Maailmancupin kokonaisvoittaja Riiber saavutti talven aikana hurjat 1 518 pistettä, kun kokonaistilanteessa toiseksi tullut Japanin Akito Watabe keräsi 893 pinnaa. Itävallan Franz-Josef Rehrl oli kolmas 841 pisteellä.

Ilkka Herola sijoittui parhaana suomalaisena kauden maailmancup-pisteissä 11:nneksi 181 pinnan saldolla.