IL: Yliajajan lähisukulainen ei yllättynyt tapahtuneesta – "Oli selvää, että näin tulee tapahtumaan"

Eilisestä Helsingin yliajosta epäillyn 51-vuotiaan miehen lähisukulainen sanoo Iltalehdelle, että miehellä on ollut pitkään mielenterveysongelmia.

Haastatellun mukaan sukulaiset ovat pitkään pelänneet, että jotakin pahaa tapahtuu.

– Tämä oli meille ihan selvää, että näin tulee vielä tapahtumaan. Joku menettää vielä henkensä ennen kuin tämä ihminen pistetään lopullisesti telkien taakse, lähisukulainen kertoo lehdelle.

Lähisukulaisen mukaan miehellä on jo aiemmin tilillään muun muassa tuhopoltto, josta hänet tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla olevana. Lähisukulaisen mukaan mies on ollut sairaalahoidossa yhteensä kolmisenkymmentä kertaa.  Hänen mukaansa miehen sukulaiset ovat yrittäneet kaikkensa, että mies saisi ongelmiinsa asianmukaista hoitoa.

– Tämä sairaalakierre on kestänyt 30 vuotta. Tuntuu järjettömältä, että tällainen ihminen päästetään vapaaksi. Pitää tapahtua yhden ihmisen kuolema ennen kuin jotain tapahtuu. Se on mielestäni täysin vastuutonta, sukulainen sanoo lehdelle.

Eilisessä tapauksessa Helsingin ydinkeskustassa kuoli 51-vuotias nainen ja viidelle loukkaantuneelle tuli eriasteisia ruhjeita ja murtumia. Helsingin poliisi kertoo tutkivansa tekoa tappona ja viitenä tapon yrityksenä, kertoo Helsingin poliisi.

MTV Uutisten raportti tapahtumapaikalta eilisillalta:

Yksi kuoli ja neljä loukkaantui yliajossa Helsingin keskustassa 1:36

Lue myös:

    Uusimmat