Mainos

IL: Veronkorotus ei toiminut ihan niin kuin piti – tupakan hinta ei nousekaan vaan laskee

Hallituksen ajama tupakkaveron korotus ei välttämättä näykään savukerasian hinnassa. Iltalehden mukaan tupakkamarkkinoita hallitsevat yhtiöt ja vähittäiskauppa nimittäin laskevat savukkeiden kuluttajahintoja.

Hinnanalennukset tulevat Iltalehden mukaan voimaan viimeistään lähiviikkoina sen mukaan, milloin kauppa saa uudet askit varastoista myyntipisteisiin. Alennus on enintään 30 senttiä askilta.

Suomalaistupakoijille muutos on mullistava: monen tupakkamerkin kotimainen kuluttajahinta laskee nousemisen sijaan ensimmäistä kertaa aikapäiviin.

Suomen syöpälääkärijärjestössä tilanne kauhistuttaa.

– Uutinen on huono erityisesti nuorten tupakoijien kannalta. Hinnalla on todella iso merkitys tupakoinnin vähentämisessä, Suomen syöpälääkärijärjestön terveyden edistämisen ylilääkäri, dosentti Eeva Ollila pahoittelee lehdessä.

Vähittäiskauppa pesee kätensä hinta-alesta. Kaupan edustajan mukaan tupakkatuotteet hinnoittelee maahantuoja, ei kauppa.

Alennus ehkä vain väliaikainen

Iltalehden mukaan hinta-ale saattaa olla vain väliaikainen. Halvat hinnat koskevat niitä tuotteita, joita maahantuojat hamstrasivat vanhalla verokannalla varastoihinsa suuret määrät viime viime kuussa.

Hinnat saattavat pysyä alennetulla tasolla kutenkin pitkälle syksyyn. Jatko on epävarmaa, koska hintapäätökset riippuvat verojen ohella myös yritysten ja kaupan kilpailusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.