Mainos

HU: Tupakkajätti kumoaa väitteen savukeaskien hinnankorotuksesta

Kainsanvälinen tupakkajätti kumoaa väitteet tupakka-askien rajuista hinnankorotuksista.

Helsingin Uutisten haastatteleman Philip Morris Internationalin yhteiskuntasuhteista Suomessa vastaavan Päivi Mononen-Mikkilän mukaan kesäkuun lopussa uutisoitu savukeaskien kahden euron hinnankorotus ei pidä paikkaansa. 

Lehden mukaan tupakkayhtiöt, kaupat ja monimutkainen tupakkaverojen rakenne huolehtivat siitä, että verojenkorotus ei näy suoraan kuluttajahinnoissa.

Suomen verotusmalli suosii edullisimpia savukemerkkejä. Lehden haastatteleman Mononen-Mikkilän mukaan tämä houkuttelee tupakkayhtiöitä hintakilpailuun.

Lisäksi tupakan hintaan vaikuttaa tupakkayhtiöiden verokikkailu. Yhtiöt täyttävät varastonsa aina ennen kuin tupakkavero nousee, jotta he voisivat maksaa verot aikaisemman verokannan mukaan.

Suuret tupakkayhtiöt varastoivat tupakkaa noin jopa 10 kuukaudeksi eteenpäin. Kun nämä varastot on poltettu, hinnat voivat nousta.

Suomessa tupakan ennakkovarastointi on laillista, kun taas monessa muussa EU-maassa käytäntö on toinen. Myöskään Suomen kaltaista progressiivista tupakkaveroa ei myöskään käytetä useimmissa maissa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja