IL: Vastaamon potilaskertomuksia julkaistu Ylilauta-foorumilla, uhrin mukaan niille on "lällätelty ja huutonaurettu" – ylläpito vannoo poistavansa kertomukset välittömästi

2:26
Katso yllä oleva video: Rikostoimittaja Jarkko Sipilä Vastaamon kiristysvyyhdin rikoksen vakavuudesta: "Rikoslaissa tämä kuuluu keskisarjaan".

Psykoterapiakeskus Vastaamoon tehdyssä tietomurrossa varastettuja potilaskertomuksia on julkaistu Ylilauta-keskustelufoorumilla, kertoo Iltalehti.

Kyseessä on keskustelufoorumi, jossa henkilöt voivat keskustella anonyymisti. Keskustelua moderoivat vapaaehtoiset.

Katso yllä oleva video: Rikostoimittaja Jarkko Sipilä Vastaamon kiristysvyyhdin rikoksen vakavuudesta: "Rikoslaissa tämä kuuluu keskisarjaan".

Ylilaudan ylläpito vahvisti Iltalehdelle anonyymisti sähköpostitse, että foorumilla on julkaistu muutamia yksittäisten henkilöiden potilaskertomuksia.

Ylläpitäjä kertoi eilen lähettämässään vastausviestissä, että potilastiedot poistetaan välittömästi.

– Ihmisten potilaskertomukset eivät todellakaan kuulu koko kansan nähtäville, elleivät sitten itse niitä julkaise. Ne poistetaan välittömästi. Sama koskee linkkejä tällaiseen tietoon, ylläpidon edustaja vastaa sähköpostiviestissä IL:lle.

Lehden mukaan potilastietoja julkaistiin Ylilaudalla viime viikolla. Myös MTV Uutisiin yhteyttä ottanut Vastaamo-vuodon uhri kertoo nähneensä, kuinka Ylilaudalla "lällätellään ja huutonauretaan potilaskertomuksille."

Vastaamo kertoi viime keskiviikkona, että sen asiakkaiden tietoja on viety tietomurrossa. Kiristäjä tai kiristäjät julkaisivat sen jälkeen tietoja salatussa Tor-verkossa.

Kiristäjä tai kiristäjät ovat lähettäneet uhreille henkilökohtaisia kiristysviestejä, joissa uhataan julkaista tiedot kaikkien nähtäville, jos viestissä ilmoitettua maksua ei suoriteta.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta ja julkaisi ohjeet uhreille. Poliisi kertoo muun muassa, ettei kiristysvaatimukseen tule suostua.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja