Mainos

IL: Suomessa on suunniteltu iskua poliittisia päättäjiä kohtaan – poliisi esti iskun

Suomessa on ollut suunnitteilla isku poliittisia päättäjiä kohtaan, mutta poliisi esti sen, kertoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Asiasta kertoi ensin Iltalehti. Kolehmainen vahvisti asian myöhemmin perjantai-iltana STT:lle.

Kolehmaisen mukaan kyse on parin vuoden takaisesta tapauksesta.

– Iskusuunnitelma pystyttiin estämään keskusrikospoliisin, paikallispoliisin ja suojelupoliisin hyvällä yhteistyöllä.

– Pääsimme väliin ja estettyä teon siinä vaiheessa, kun henkilö oli lähdössä sitä toteuttamaan. Kyse oli arviomme mukaan toteuttamiskelpoisesta suunnitelmasta, Kolehmainen sanoo.

Kolehmainen sanoo, ettei hän pysty vahvistamaan tai kumoamaan Helsingin Sanomien tietoa siitä, että kyse olisi yhden ihmisen suunnittelemasta teosta tai siitä, että yksi ihminen olisi otettu tuolloin kiinni. Hän ei myöskään osaa sanoa, missä vaiheessa jutun käsittely mahdollisesti on.

Tieto suunnitelmasta saatiin Kolehmaisen mukaan poliisin omalla tiedustelutyöllä. Kolehmainen ei kerro tarkemmin, milloin ja missä isku olisi ollut tarkoitus toteuttaa.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Jari Ylitalo ei halunnut perjantai-iltana kommentoida tapausta STT:lle. Ylitalo sanoi, että valtionjohdon suojaamistoiminnoissa tehdään jatkuvasti yhteistyötä eri viranomaisten kanssa, muun muassa poliisin ja suojelupoliisin kanssa.

Turvallisuustilannetta ja uhkakuvia seurataan jatkuvasti, ja niiden mukaan arvioidaan sekä nostetaan tai lasketaan tarvittaessa turvallisuustasoa, Ylitalo sanoi.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kertoi STT:lle, ettei tiedä tapauksesta.

Myöskään sisäministeri Paula Risikko (kok.) ei halunnut perjantai-iltana kommentoida asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.