Mainos

IL: Suomalaispappi kuollut onnettomuudessa pyhiinvaellusmatkalla Portugalissa

Eläkkeellä ollut 73-vuotias miespappi on kuollut tiistaina pyhiinvaellusmatkalla Portugalin Valençassa, kertoo Iltalehti.

Alavieskan seurakunnan kirkkoherra ja Suomen kirkon pappisliiton puheenjohtaja Eija Nivala vahvistaa tiedon Iltalehdelle.

– Todella valitettava ja ikävä tapahtuma. Papin omaisille on kerrottu suru-uutinen, ja käytännön asiat on järjestetty, Nivala sanoo.

Pappi oli mukana Suomen kirkon pappisliiton järjestämällä opintomatkalla, joka suuntautui Portugalin kaupungista Portosta Espanjan kaupunkiin Santiago de Compostelaan. Hän oli ollut liikkeellä Valençan kaupungin risteysalueella, jossa hän oli joutunut auton töytäisemäksi.

Toisen matkanjohtajan, Suomen kirkon pappisliiton apulaistoiminnanjohtaja ja pastori Merja Laaksamon mukaan kukaan ei nähnyt tapahtunutta.

– Hän ilmeisesti lensi tuulilasia vasten. Ehkä liikennevaloissa oli sellainen toimintavirhe, että jäljellä olevat sekunnit eivät näkyneet niin kuin muualla, hän arvelee Iltalehdelle.

Ambulanssi kiidätti papin sairaalaan 70 kilometrin päähän Valençan kaupungista. Pappi oli illalla koomassa, mutta yön aikana hän menehtyi.

Laaksamon mukaan pappi oli mukana pyhiinvaelluksella neljättä kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.