Mainos

IL: Poliisi keskeytti Katja Ketun sieppausyrityksen tutkinnan

Kirjailija Katja Kettu teki puolitoista viikkoa sitten rikosilmoituksen, jossa hän kertoi joutuneensa kolmen miehen sieppausyrityksen kohteeksi Helsingissä marraskuussa 2008. Iltalehti kertoo, että poliisi on keskeyttänyt sieppausyrityksen tutkinnan.

Rikosylikomisario Juha Rautaheimo kertoo, että edellytyksiä esitutkinnan suorittamiselle ei ole.

– Poliisin tiedossa ei ole kiinnekohtaa tai seikkaa, jonka avulla tutkintaa voitaisiin edistää tai asiaa selvittää, Rautaheimo sanoo lehdelle.

Mahdollisia valvontakameratallenteita ei ole enää jäljellä. Ketun kertoman mukaan tapauksella ei ole myöskään silminnäkijöitä, joten poliisilla ei ole ketään, jota voi kuulustella.

Kettu otsikoi tekemänsä rikosilmoituksen raiskauksen yritykseksi. Poliisin mukaan tapahtumasarjassa mikään ei viitannut seksuaalisuuteen. Rautaheimon mukaan teonkuvaus vastaa ennemminkin pahoinpitelyrikosta.

– Poliisin on lähdettävä siitä, että asianomistaja kertoo totta. En voi väittää, etteikö niin olisi tapahtunut, mitä hän on kertonut. Pahoinpitelyn selvittämisen kannalta en kuitenkaan näe syytä kuulusteluille, Rautaheimo sanoo.

Rikosylikomisario Juha Rautaheimo huomauttaa, että keskeyttäminen ei tarkoita tutkinnan lopettamista. Pahoinpitelyrikos vanhenee viidessä vuodessa, joten aikaa on vielä runsaat puolitoista vuotta.

Kettu kertoi viime syksynä muun muassa Voima-lehden kolumnissa ja Anna-lehden haastattelussa, miten hän oli joutunut kolmen miehen sieppausyrityksen kohteeksi Kampissa vietetyn ravintolaillan jälkeen.

Kettu kertoi, että miehet alkoivat repiä häntä auton kyytiin. Hän oli kuitenkin päässyt irti miesten otteesta.

Lähde: Iltalehti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.