Mainos

IL: Pokémon Go kiristää asukkaiden välejä Oulussa – nuoret tallovat nurmikoita ja roskaavat

Oulun Pikisaaren asukkaat hermostuivat nurmikoita tallovaan nuorisoon, kertoo Iltalehti.

Hittipeli Pokémon Go on valloittanut Suomen puistot ja kadut vauhdilla, mikä ei oululaisen naapuruston asukkaita miellytä. Oulun Pikisaaresta on viime viikkojen aikana tullut alueelle sijoitettujen pokestoppien myötä aiempaa vilkkaampi paikka nuorison vapaa-ajan vietolle.

Paikalliset asukkaat väittävät nuorison turmelevan nurmikoita ja roskaavan. Kerran asukkaat soittivat poliisille ja valittivat nurmikkojen tallomisesta. Oulun poliisi poisti tuolloin pelaajia alueelta häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Läheisen Sokeri-Jussin Kievarin ravintoloitsija Sinikka Eskola kertoo Iltalehdelle olevansa huolissaan pelaajien turvallisuudesta: pyöräilijät ajavat kovaa vilkasliikenteisellä kulkuväylällä.

– Tässä ei ole minkäänlaista aukiota tai puistoa, jonne nuoret voisivat mennä. Miksi pokestopit piti sijoittaa vilkkaan väylän varrelle? Ne pitäisi siirtää turvallisempaan paikkaan.

Eskola on ollut yhteydessä peliyhtiö Nianticiin, jotta pokestopit siirrettäisiin saaren muihin osiin. Sähköpostiin ei kuitenkaan vielä ole vastattu.

Iltalehden haastattelemat nuoret arvioivat, että paikalla on parhaillaan ollut yli sata pelaajaa. Nuoret kehuvat pelaamista, kun samalla saa raitista ilmaa, liikuntaa ja tapaa kavereita.

 

Lähde: Iltalehti

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.