IL: Mikko Lehtonen halusi jättää SKA:n heti, mutta sanktio olisi ollut miljoonia – "Se mitä Venäjä tekee Ukrainassa on järkyttävää"

Maajoukkuejääkiekkoilija Mikko Lehtonen olisi joutunut maksamaan noin kaksi miljoonaa euroa, jos hän olisi purkanut sopimuksensa KHL-jääkiekkoliigan SKA:n kanssa kesken kuluvan kauden, uutisoi Iltalehti.

Lehtosella oli pietarilaisseuran kanssa nelivuotinen sopimus, jonka hän olisi halunnut purkaa heti Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun lopulla.

– Dialogin aikana kävi selväksi, että sopimuksen purku olisi maksanut pelaajalle 160 miljoonaa ruplaa, eli tämän hetken kurssin mukaan noin kaksi miljoonaa euroa, Lehtosen agentti Mika Rautakallio kertoo.

Lehtonen pelasi kauden loppuun SKA:ssa. Hänen sopimuksensa on nyt saatu purettua. Rautakallion mukaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei pyynnöstä huolimatta auttanut sopimuksen purkamisessa. 

Lehtonen tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

– Se mitä Venäjä tekee Ukrainassa on järkyttävää. Se on anteeksiantamatonta. Tuollaista ei saisi ikinä tapahtua, Lehtonen sanoo.

KHL:stä lähtenyt Leijonien olympiasankari Harri Säteri kertoo, kuinka päätös paluusta Suomeen syntyi 4:12
KHL:stä lähtenyt Leijonien olympiasankari Harri Säteri kertoi MTV Urheilulle maaliskuussa, kuinka päätös paluusta Suomeen syntyi.

Lehtonen, 28, on parhaillaan mukana Leijonien MM-leirityksessä Tshekin EHT-turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat