IL: Kirkon johtoon kuulunut suomalaisnainen vankilaan sijoitushuijauksista USA:ssa, miljoonat kateissa – huijattujen suomalaisten edustaja MTV:lle: "Kaikki rahat ovat menneet"

Omat rahat: Sijoittaminen ja riskienhallinta 10:09
Huomenta Suomen Omat rahat -osio käsitteli sijoittamista ja riskienhallintaa.

Iltalehti uutisoi tapauksesta, jossa Floridan suomalaisen Kotikirkon johdossa työskennelleen suomalaisnaisen kavaltamia miljoonia etsitään parhaillaan.

Nainen toimi sijoitusneuvojana muun muassa suomalaiselle rakennusfirmalle, joka antoi vuosien mittaan naisen sijoitettavaksi yhteensä 6,5 miljoonaa dollaria, eli yli 5 miljoonaa euroa, lehti kertoo.

Viime vuodenvaihteessa paljastui, että rahoja ei löydy. Huijausvyyhtiä tutki liittovaltion poliisi FBI. 

Vähintään viisi suomalaista on menettänyt rahansa, kertoo Iltalehti. Tutkimuksissa on selvinnyt, että naisen uhreina on ollut myös eläkeläisiä. Nainen toimi yhdessä yhdysvaltalaisen rikoskumppaninsa kanssa.

Suomalaisseurakunnan hallituksessa ja rahastonhoitajana työskennellyt nainen oli siviilityössään suuren sijoitusyhtiön itsenäinen arvopaperivälittäjä. Naisen epäillään vuosien aikana huijanneen myös yhdysvaltalaisia sijoittajia.

Mihin rahat on käytetty?

MTV Uutiset tavoitti suomalaista sijoitusryhmää edustavan lakitoimiston juridisen avustajan Tuula Uuranniemen. Tapauksen parissa työskentelee suuri lakimiesryhmä.

Uuranniemen mukaan parhaillaan selvitetään, mihin kaikkialle rahat ovat menneet.

– Ne ovat menneet elämiseen. Rahoja on käytetty muun muassa vuokriin ja luottokorttilaskuihin. Kaikki rahat ovat menneet, Uuranniemi kertoo.

Uuranniemen mukaan suomalainen sijoittajaryhmä ei ole ainoa, jota on huijattu. Myös useat muut sijoittajat ovat joutuneet huijauksen kohteeksi. Tapauksen käsittely jatkuu.

– Kesän lopulla on tulossa siviilioikeudenkäynti naisen edustamaa pörssiyhtiötä vastaan.

Huijauksiin syyllistynyt nainen istuu parhaillaan kahden vuoden tuomiota liittovaltion vankilassa Sumtervillessä Keski-Floridassa. 

Lue myös:

    Uusimmat