Mainos

IL ja AL: Soinin valtiosihteeri piiloutui Kesärannasta lähtiessään auton takakonttiin – ”Aivan uskomaton väite”

Hallituspuoluelähteet ovat kertoneet Iltalehdelle ja Aamulehdelle, että ulkoministeri Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtasen vierailu Kesärannassa perussuomalaisten jakautumiseen johtaneen puoluekokouksen aikana yritettiin pitää salassa erikoisella keinolla.

Lehtien mukaan Virtasta kuljettanut farmarimallinen auto peruutettiin portilla mahdollisesti päivystävien toimittajien katseilta suojaan, jonka jälkeen valtiosihteeri kiipesi peräkonttiin ja hänet kuljetettiin Kesärannasta salaa ulos.

Lehtien haastattelussa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki tyrmää tiedon tavaratilassa matkustamisesta. Hän sanoo sen olevan "aivan uskomaton väite".

0:19

Mitä Sipilä tiesi?

Iltalehti ja Aamulehti kirjoittavat, että Virtasen käydessä Kesärannassa sunnuntaina päivällä, hänellä oli jo lista kansanedustajista, jotka olisivat lähdössä irtautumaan perussuomalaisista omaksi ryhmäkseen.

Eduskunnan kyselytunnilla 19. kesäkuuta pääministeri Sipilä vakuutti, ettei perussuomalaisten hajoamisen varalle oltu tehty hallituksen piirissä suunnitelmaa. Sipilän mukaan hän oli kuullut mietintää puolueen mahdollisesta hajoamisesta vasta sunnuntaina illalla.

Myös valtiosihteeri Samuli Virtanen kiisti lokakuussa kirjoittamassaan blogikirjoituksessa olleensa Sipilän kanssa tiiviissä yhteydenpidossa kyseisenä viikonloppuna. Virtanen kirjoitti lähettäneensä Sipilälle viikonlopun aikana yhden tekstiviestin ja puhuneensa hänen kanssaan kahdesti.

Elovaara vahvistaa

Kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) puolestaan vahvistaa blogissaan Virtasen poistuneen kesärannasta takaluukussa.

– Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen. 

Elovaaran mukaan pääministeri Sipilä ei kuitenkaan ole valehdellut, sillä mikään ei ollut varmaa ennen kuin kansanedustajien nimet olivat paperissa seuraavana tiistaina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.