Mainos

Hallituskriisi kuin Hollywoodista – Sipilä lensi itse lentokonetta mukanaan erokirje presidentille

10:15

Hallituskriisi sai elokuvamaisia piirteitä, kun pääministeri Juha Sipilä lensi tänään itse pienkoneella Helsingistä Turun lentokentälle mukanaan hallituksen erokirje presidentti Sauli Niinistölle.

Sipilän tarkoitus oli kiikuttaa kirje Niinistölle Kultarantaan Naantaliin, mutta tätä hänen ei lopulta tarvinnut tehdä, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi ja lähtijät muodostivat Uusi vaihtoehto –nimisen ryhmän. Hallitusyhteistyötä on tarkoitus jatkaa heidän kanssaan.

Kesken automatkan kentältä kohti Naantalia Uusi vaihtoehto –ryhmän puheenjohtajan Simon Elo toimitti Sipilälle ryhmän perustamisen paperit ja todisti, että ryhmällä on 20 jäsentä. 

1:46

– Lentokoneet kulkevat aika nopeasti Helsingin ja Turun väliä. Ei tässä löytynyt muuta vaihtoehtoa tilanteeseen aikataulun takia, Sipilä perusteli kulkupelipäätöstään. 

Tämän jälkeen Sipilältä kysyttiin, oliko hän itse koneen puikoissa.

– Ei se muuten onnistu. Ei tuolle Riinallekaan (erityisavustaja Riina Nevamäki) uskalla puikkoja antaa, hyväntuulinen pääministeri sanoi erokirje mukanaan.

Hän teki U-käännöksen automatkalla Naantaliin, kun selvisi, että eroanomusta ei tarvitsekaan jättää ja piti medialle tiedotustilaisuuden Turun lentokentällä.

– Tilanne on muuttunut niin paljon, etten jätä eronpyyntöä. Nykyisillä ministereillä jatketaan, Sipilä sanoi. 

Suomen Kuvalehti uutisoi joulukuussa, että Sipilä on lentänyt useita virkamatkoja itse. Hän on harrastanut ilmailua yli 15 vuoden ajan. 

Pääkuvan videolla Sipilä puhuu dramaattisesta matkastaan ja hallituskriisin vaiheista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.