Mainos

IL: Brother Christmasin yhteistyötahot harkitsevat jatkoa: "Jos ilmenee väärinkäytöksiä, yhteistyö pitää päättää"

Myrskyn silmään Helsingin Sanomien artikkelin takia tänään joutuneen Brother Christmasin yhteistyötahot pohtivat parhaillaan kumppanuuden jatkamista. Asiasta uutisoi Iltalehti

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Brother Christmasin nimissä kerättyjen rahojen ja tavaroiden lopullisesta käyttötarkoituksesta ei ole varmuutta, koska Ari Koponen ei ole suostunut avaamaan yhdistyksensä toimintaa läpinäkyvästi.

Koposen itsensä mukaan Brother Christmas -yhdistyksen toiminnassa ei ole laittomuuksia, ja yhdistyksen kirjanpitoa tullaan myöhemmin avaamaan ulkopuolisille.

Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Mehiläinen ja Tokmanni

Brother Christmas on tehnyt yhteistyötä monien isojen suomalaisfirmojen ja -toimijoiden kanssa. Muun muassa terveyspalveluyhtiö Mehiläinen lahjoitti viime jouluna joululahjavaroja yhdessä Brother Christmasin kanssa lapsiperheiden tukemiseen.

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää kertoo Iltalehden haastattelussa, että yhteistyön jatkumista pitää arvioida nyt uudelleen.

– Jos jotain epäeettistä on, ei jatketa yhteystyötä, Järvenpää sanoo.

Samoilla linjoilla on Kotimaan Energian toimitusjohtaja Kenneth Hedman. Kotimaan Energia esimerkiksi lahjoittaa jokaisesta Reilu valinta -sähkösopimuksesta viisi euroa Brother Christmas ry:lle.

– Jos ilmenee väärinkäytöksiä, yhteistyö pitää päättää välittömästi, Hedman sanoo.

Hedman painottaa kuitenkin lehden haastattelussa, että ei halua syyttää ketään ennen kuin faktat ovat pöydällä.

Halpakauppaketju Tokmanni on ollut aktiivinen Brother Christmasin yhteistyökumppani. Tokmannin toimitusjohtaja Harri Sivula kertoo, että asia pitää tutkia ja selvittää ennen kuin päätöksiä yhteistyön jatkamisesta tehdään.

Ari Koponen on kertonut aiemmin päivällä Iltalehdelle, että yhteistyökumppaneita ei ainakaan tämänpäiväisen kohun perusteella ole livennyt joukosta.


Brother Christmas vieraili Peter Nymanin ohjelmassa joulukuussa 2017.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.