Mainos

IL: Aliravitut naudat elivät ulosteessa, kytkinlaitteita kasvanut sisälle kaulaan

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi satakuntalaisen nautatilallisen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja eläintenpitokieltoon törkeästä eläinsuojelurikoksesta, kertoo Iltalehti.

Miehelle vaadittiin rangaistusta törkeästä eläinsuojelurikoksesta, eläintautirikkomuksesta sekä eläintunnistusjärjestelmälain rikkomisesta.

Tapaus alkoi selvitä marraskuussa vuonna 2014, kun kaksi eläinlääkäriä teki tilalle eläinsuojelutarkastuksen, jossa vakavat puutteet tulivat ilmi. Mies oli vuosina 2009–2014 hankkinut yhteensä 97 nautaa, joista eläinlääkärin tarkastushetkellä oli jäljellä 29. Kadonneiden 68 naudan sijainti oli epäselvä.

Eläimet aliravittuja, ulostetta ympäri navettaa

Seuraavana päivänä aluehallintoviraston tarkastukseen osallistui läänineläinlääkäri, joka totesi eläinten olevan aliravittuja. Ruoka oli huonolaatuista ja haisevaa, eikä juomakupeissa ollut vettä. Ulosteen perusteella eläimet olivat kärsineet janosta.

Lantaa oli ympäri navettaa, joissain paikoissa jopa yli metrin korkeudelta. Yhdelläkään eläimistä ei ollut kuivaa makuupaikkaa. Niiden karvapeitteeseen oli kertynyt lantaa ja niillä oli verestäneitä haavoja ihossa.

Kaikki eläimet lopetettiin. Teurastajan mukaan heikot eläimet eivät olisi kestäneet kuljetusta: osa naudoista ei edes pysynyt pystyssä, koska niiden jalat olivat niin hauraat. Lopetuksen yhteydessä kävi ilmi, että usealla eläimellä oli kytkentähihna kasvanut kiinni kaulaan, jopa ruoka- ja henkitorveen asti.

Selitti tilannetta terveydentilalla

Mies kielsi eläinten veden puutteen. Hän kertoi, että hänellä oli polvessaan terveydellisiä ongelmia, mikä esti tarpeellisten töiden teon. Lisäksi hän totesi, ettei voinut toimia säännösten edellyttämällä tavalla, koska hänellä ei ollut siihen varaa.

Mies tuomittiin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja pysyvään eläintenpitokieltoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.