Ikuisuuskysymykseen vastaus: Milloin jouluvalot saa laittaa ikkunaan?

Syksyllä ja viimeistään marraskuussa se alkaa – ikiaikainen väittely siitä, milloin joulun valmistelut saa aloittaa. Etenkin liian aikaisin ilmestyvät jouluvalot tuntuvat olevan torikeskustelujen ykkösaihe. Kysyimme asiantuntijan mielipidettä – millon jouluvalojen laittaminen on sopivaa?

– Valoja voi laittaa silloin, kun itsestä siltä tuntuu. Nykyään moni aloittaa valojen laittamisen jo rapujuhlien aikaan, kun illat alkavat pimetä, kertoo Anttila Oy:n ja K-Citymarket Oy:n sesonkivalojen ostaja Kati Kettunen.

Kettunen kertoo, että led-teknologian myötä valikoimat ovat kasvaneet runsaasti ja niiden avulla etenkin pihavalaistus on muuttunut.

– Mielestäni enää ei voida puhua vain jouluvaloista, sillä valikoimat ovat kasvaneet niin paljon led-teknologian myötä. Itse esimerkiksi laitoin parvekkeen kaiteeseen valoja, jotka tuovat mukavasti turvallisuutta myös pihamaalle, eikä niitä arvaisi jouluvaloiksi.

Suomalaiset ovat melko maltillisia valojen kanssa, eikä Kettunenkaan suosittele laittamaan täyttä koristevalaistusta vielä lokakuussa.

– Jos esimerkiksi suunnittelee jenkkityylistä musiikin tahtiin vilkkuvaa joulumaata, niin hillitsisin vielä itseni, hän nauraa.

Milloin sinun mielestäsi kotia saa koristaa jouluvaloilla? Äänestä ja perustele vastauksesi äänestyksen jälkeen klikkaamalla Perustelut-linkkiä ja sen jälkeen "Kirjoita perustelu".

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja