Twitterin lintulogo sai lähtöpassit – tällä nimellä tviittejä kutsutaan jatkossa

Twitterin uusi logo on julkaistu ja palvelu on korvannut ikonisen lintulogonsa X:llä.

Twitterin toimitusjohtaja Linda Yaccarino julkaisi tänään aamulla Suomen aikaa kuvan Twitterin uudesta logosta.

Logon muuttaminen on osa yrityksen suunnitelmista muuttaa brändiään. Twitterin omistaja Elon Musk on tehnyt Twitterissä suuria muutoksia sen jälkeen, kun hän viime vuonna osti palvelun.

Myös Twitterin Twitter-tilin nimi on muutettu muotoon X. Musk puolestaan on vaihtanut profiilikuvakseen Twitterin uuden logon.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muskilta kysyttiin, miksi tviittejä jatkossa kutsutaan, ja hänen mukaansa niitä kutsutaan x:ksi.

Yritys haluaa tulevaisuudessa sisällyttää Twitteriin enemmän ääntä, videoita ja maksuominaisuuksia houkutellakseen mainostajia. 

Lisäksi suunnitelmissa on hyödyntää tekoälyä yhdessä Muskin tekoäly-yrityksen kanssa. Ajatuksena on, että Twitterin dataa voitaisiin hyödyntää Muskin tekoäly-yrityksen tekoälymallien kouluttamisessa. Tekoäly-yrityksen teknologiaa voitaisiin puolestaan hyödyntää Twitterin parantamiseen.

Musk osti Twitterin viime vuoden lokakuussa 44 miljardilla dollarilla. Hän on tämän jälkeen muun muassa irtisanonut työntekijöitä, leikannut kustannuksia sekä tehnyt uudistuksia, jotka ovat turhauttaneet palvelun käyttäjiä ja mainostajia. Yksi tuoreista Twitterin kiistanalaisista uudistuksista on ollut rajoitusten asettaminen sille, kuinka monta Twitter-julkaisua käyttäjä voi nähdä.

Twitterin mainostulot ovat pudonneet puoleen ja yritys on Financial Timesin mukaan jopa konkurssin partaalla. Vaikeuksia Twitterille on tuonut myös kasvava kilpailu. Facebookin omistava Meta julkaisi Twitterin kilpailijan nimeltään Threads.

Twitter on uhannut haastaa Metan oikeuteen väittäen Metan varastaneen sen yrityssalaisuuksia.

Toimittajamme pääsi käsiksi Twitterin haastajaan – tältä näyttää rytinällä kasvava Threads 0:50
Tässäkö Twitterin tappaja? MTV Uutiset pääsi testaamaan EU:ssa vielä julkaisematonta Metan Threads-sovellusta

Lue myös:

    Uusimmat