Twitter uhkaa Metaa oikeustoimilla

Metan kehittämä Threads-sovellus haastaa Twitterin – EU-alueen julkaisua joudutaan vielä odottamaan 2:10
Video: Metan kehittämä Threads-sovellus haastaa Twitterin

Twitter uhkaa Facebookin emoyhtiötä Metaa oikeustoimilla. Asiasta uutisoi Semafor-uutissivusto, jota myös uutistoimisto Reuters siteeraa. 

Meta julkaisi keskiviikkona Threads-sovelluksen, joka muistuttaa Twitteriä ja muita tekstiin perustuvia sosiaalisen median alustoja. 

Vain tunteja julkistuksen jälkeen Twitterin juristi lähetti Metan toimitusjohtajalle Mark Zuckerbergille kirjeen, jossa Metaa syytetään osallistumisesta "Twitterin liikesalaisuuksien ja muun immateriaaliomaisuuden järjestelmälliseen, tahalliseen ja laittomaan väärinkäyttöön".

Kirjeessä Metaa syytetään kymmenien Twitterin entisten työntekijöiden rekrytoinnista. Kirjeen mukaan työntekijöillä oli ja on edelleen pääsy Twitterin kauppasalaisuuksiin ja muuhun luottamukselliseen tietoon. 

Kirjeessä myös väitetään, että Meta määräsi työntekijät kehittämään Threads-sovelluksen Twitterin liikesalaisuuksia ja muuta immateriaaliomaisuutta käyttäen nopeuttaakseen Metan kilpailevan sovelluksen kehitystä sekä osavaltion että liittovaltion lain vastaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat