Ikinuori Jane Fonda, 82, edusti Oscar-gaalassa samassa asussa kuin kuusi vuotta sitten Cannesissa – taustalla vankkumaton päätös

Kaksinkertainen Oscar-voittaja ja jumppaikoni Jane Fonda ilmoitti syksyllä, ettei hän osta enää uusia vaatteita.

Veteraaninäyttelijä ja jumppaikoni Jane Fonda, 82, saapui sunnuntaina Oscar-gaalan punaiselle matolle näyttävässä, punaisessa luomuksessa.

Kyseessä ei ollut uusi iltapuku, vaan tarkkasilmäisimmät havaitsivat, että Fonda edusti samassa, Elie Saabin couture-asussa Cannesin filmijuhlilla vuonna 2014.

Yhdysvaltalaisen W-Magazinen mukaan taustalla on vankkumaton päätös: Fonda ei aio enää ostaa uusia vaatteita itselleen.

Erona Cannesissa nähtyyn asuun oli lehden mukaan ainoastaan punainen takki, joka nähtiin kaksi kertaa parhaan naispääosan Oscarilla palkitun Fondan harteilla.

Takki on kuitenkin erityinen, sillä Fonda paljasti viime syksynä, että kyseessä on viimeinen vaatekappale, jonka hän on itselleen ostanut.

– Tarvitsin jotain punaista ja löysin tämän alennusmyynneistä. Tämä on viimeinen vaatekappale, jonka tulen koskaan hankkimaan, nainen julisti Washingtonissa viime syksynä.

Fonda tiedetään periaatteen naiseksi muutenkin kuin vaatteidensa osalta, joten se, että päätös piti myös glamourintäyteiseksi tiedetyn Oscar-gaalan kohdalla, ei ollut yllätys.

Fonda pidätettiin viime lokakuussa Washingtonissa hänen järjestämässään mielenosoituksessa, jolla vastustettiin poliitikkojen haluttomuutta puuttua ilmastonmuutokseen. Lausunto punaisesta takista tuli samana tapahtuman yhteydessä.

80 vuotta täytettyään yhä näyttävä nainen kertoi, että hänen nuorekkuutensa salaisuus on aktiivinen elämäntyyli. Fonda kertoi tuolloin muun muassa tekevänsä pitkän kävelylenkin joka päivä. Lisäksi hän joogaa ja maastohiihtoa.

– En aio koskaan lopettaa. Tärkeintä on pysyä liikkeellä ja aktiivisena. Niin minä teen ja siksi pysyn vahvana. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja