80-vuotias Jane Fonda paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden: "Tärkeintä on pysyä aktiivisena"

Jane Fondan mukaan tärkeintä on pysyä liikkeellä.

80-vuotias näyttelijä Jane Fonda on edelleen upeassa kunnossa. Netflixin Grace and Frankie -sarjassa esiintyvä Fonda kertoo, ettei aio jatkossakaan hidastaa tahtia. Hän kertoo Woman’s Day -sivustolla, miten pitää huolta itsestään.

Fonda tekee pitkän kävelylenkin joka päivä. Hän harrastaa myös joogaa ja maastohiihtoa.

– En aio koskaan lopettaa. Tärkeintä on pysyä liikkeellä ja aktiivisena. Niin minä teen ja siksi pysyn vahvana.

Fonda kertoo liikkuvansa ikäiselleen sopivalla tavalla, sillä on monia asioita, joita hän ei enää pysty tekemään. Hän nostaa kevyempiä painoja ja liikkuu hitaammin.

Dieettien sijaan Fonda uskoo elämäntapojen muuttamiseen pysyvästi terveellisempään suuntaan. Hän kannustaa hankkiutumaan eroon vaa’asta ja panostamaan säännölliseen liikuntaan ja ravitsevaan aamiaiseen. Fondan mukaan joskus on myös sallittava itselleen pala suklaata.

Fondalla ei ole aikomustakaan jäädä eläkkeelle. Työn teko on hänelle tärkeää paitsi rahan tienaamisen takia myös siksi, että se on hauskaa.

Terveys ei ole ollut Fondalle itsestäänselvyys, sillä hänellä on ollut elämänsä aikana monia terveyshuolia. Fonda on aiemmin kertonut vuosikymmenien kamppailustaan huonon kehonkuvan ja bulimian kanssa. Hänen huulestaan poistettiin hiljattain syöpäpesäke.

– En olisi uskonut eläväni näin pitkään. Joka aamu herätessäni haluan nipistää itseäni. Tunnen olevani todella siunattu, hän kertoi vieraillessaan Ellen DeGeneresin ohjelmassa.

Henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen on Fondan mukaan kaikkein tärkeintä, jos haluaa pysyä nuorekkaana. Hän meditoi joka päivä 45–60 minuuttia ja pitää huolta sosiaalisista suhteistaan.

– On tärkeää olla tietoinen siitä, miten elämme, pysyä uteliaana ja kiinnostuneena, kiinnittää huomiota nuoriin ihmisiin ja kiinnostua ystävistään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.