Mainos

Ikean uusi sovellus helpottaa sisustusostoksia – katso, miltä huonekalut näyttävät kotonasi!

Ruotsalainen huonekalujätti on aikaisemminkin panostanut teknologian kehittämiseen. Nyt uusin valloitus on lisättyä todellisuutta hyödyntävä Ikea Place -sovellus.

Ikea on tuonut markkinoille uuden applikaation, joka tarjoaa asiakkaille apua sisustussuunnitteluun. Asiakkaat voivat sovelluksen avulla nähdä, miltä huonekalu oikeasti näyttää kotona tai muussa tilassa.

Applikaation katalogista voi valita yli 2 000 Ikean tuotteesta halutun vaihtoehdon, ja katsoa kameran läpi, miten digitaalinen versio huonekalusta asettuu tilaan.

Ikea Place -sovellus hyödyntää virtuaalitodellisuutta, ja se on rakennettu yhteistyössä Applen ARKit -sovelluksen kanssa. Ikean mukaan sovellus pystyy automaattisesti skaalaaman mittakaavan niin, että huonekalut näkyvät huoneessa oikeassa mittakaavassa 98 prosentin tarkkuudella.

Varsin tarkan mittakaavan lisäksi Ikea kertoo, että sovelluksessa näkyvät 3D-huonekalut vastaavat oikeita myös tekstuurin, kankaan, valotuksen ja varjojen osalta. Helppokäyttöinen sovellus ei tarvitse mitään lisäosia, mutta tällä hetkellä se on tarjolla vain iPhoneissa uusimmassa IOS11-päivityksessä.

Kuvia tai videoita 3D-huonekaluista voi jakaa myös ystäville sosiaalisen median kautta.

Aikaisemmin Ikea on julkaissut Catalog-sovelluksen samaan tarkoitukseen, mutta sovellus ei toiminut yhtä sujuvasti, sillä se ei näyttänyt kalusteita oikeassa mittakaavassa ja vaati toimiakseen Ikean tuotekuvaston.

Ikean mukaan sovellus tulee parantamaan huonekalujen osto-kokemusta ja helpottamaan mittaamiseen liittyvää stressiä. Myös muut huonekaluja myyvät yritykset ovat ulkomailla tuoneet markkinoille samankaltaisia sovelluksia tai aloittaneet niiden testaamisen. Teknologian hyödyntämisen arvellaan muuttavan ostokokemusta paljon.

Lähteet: Wired, Creativity, Youtube

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.