Mainos

Apple lähti IKEAn avuksi – suunnitelmissa sovellus, joka näyttää miten huonekalut sopivat kotiin

Huonekalujätti IKEA suunnittelee uutta lisätyn todellisuuden sovellusta älylaitteille, jolla asiakas voi sovittaa huonekaluja valokuviin omasta kodistaan.

Apple ja IKEA kehittelevät yhdessä AR-sovellusta, jonka avulla asiakkaat näkevät etukäteen, miltä huonekalu tai jokin muu sisustuselementti näyttäisi kotona. IKEAn edustajan mukaan sovelluksesta tulee ensimmäinen lisätyn todellisuuden sovellus, joka auttaa asiakkaita tekemään luotettavia ostopäätöksiä.

Sovelluksen ensimmäisessä versiossa asiakkaat ottavat älylaitteellaan valokuvia kodistaan ja käyttävät sovellusta IKEA-tuotteiden sovittamiseen näihin valokuviin. IKEAn digi-johtajan Michael Valdsgaardin mukaan tuotteita pystyy hienosäätämään kuviin millimetrin tarkkuudella. Lopulta asiakkaat voivat kokeilla tuotteita ja tehdä tilauksen sovelluksen kautta.

Huonekalukaupan nykyisen kuvasto-sovelluksen avulla voi jo nyt sovittaa kuvia kuvastosta löytyvistä tuotteista siihen, mihin älypuhelimen kamera osoittaa. Tämä toiminto ei kuitenkaan osaa säätää esineitä oikeassa mittakaavassa älylaitteen näytölle ja on muutenkin epätarkka.

Valdsgaard toivoo, että he saisivat sovelluksen valmiiksi Applen seuraavan käyttöjärjestelmän ilmestymisen aikoihin, mutta ei lupaa vielä mitään. Sovellukseen lupaillaan noin 500-600 tuotteen valikoimaa ilmestymisen aikoihin.


---

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.