Mainos

Ikean pakolaissuojat reputtivat palotestissä

Huonekalujätti IKEA:n kaksi vuotta sitten kehittämät pikapystytettävät pakolaisasumukset eivät päässeet läpi Sveitsissä järjestetyssä paloturvallisuuskokeessa.

Zürichin kaupunki ilmoitti eilen, että se ottaa käyttöön 62 suoja-asumusta tammikuun alussa asuttaakseen 250 pakolaista. Vain tunteja myöhemmin kaupunki kuitenkin peruutti tiedon saatuaan paloviranomaisilta varoituksen että suojat ovat helposti syttyvinä palovaarallisia. 

–Olemme vastaanottoaneet 40 prosenttia enemmän pakolaisia joten miedän oli toimittava nopeasti ja yritimme parhaamme, pahoitteli Zürichin kaupunginvaltuutettu.

Myös Argaun kantoni pohtii majoittavansa pakolaiset nyt toisella tavalla. Sveitsiin arvioidaan tulevan tänä vuonna liki 40 000 turvapaikanhakijaa, lähes kaksi kertaa enemmän kuin edellisvuonna.

Yhdessä YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n kanssa kehitetty suoja-asutus näki päivänvalon 2013, mutta sen käyttö on lisääntynyt vahvasti tämän vuoden pakolaiskriisin vuoksi. Tuhansia on käytössä pakolaisleireillä ja esimerkiksi Kreikassa jonne saapuu paljon turvapaikanhakijoita. UNHCR sanoo nyt vertaavansa Sveitsin paloturvallisuustuloksia ruotsalaistutkimuksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.