Mainos

Ikea-surmaaja haki tuomioonsa muutosta – oikeus pysyi tiukkana

Ruotsissa Ikea-surmaajan tuomiota ei arvioida uudelleen. Korkein oikeus päätti uudelleenarvioinnin hylkäämisestä tänään ja tuomio pysyy siis toistaiseksi ennallaan, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Kaksoismurhasta tuomittu kertoi Expressenille tammikuun lopulla, että on hakenut lupaa uudelleenarviointiin korkeimmalta oikeudelta. Abraham Ukbagabir tuomittiin viime lokakuussa elinkautiseen kaksoismurhasta. Hän puukotti naista ja tämän aikuista poikaa Västeråsin Ikeassa viime kesänä. Molemmat menettivät henkensä hyökkäyksessä.

– Teko on sellainen, että epäilyksettä tuomion kuuluisi olla elinkautinen, arvioi oikeus aikaisemmin.

Ukbagabir kertoi haluavansa uudelleenarvioinnin, koska hänen mukaansa hänen aikomuksenaan ei ollut surmata, ja sen takia hänet pitäisi tuomita törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.  Samalla hän halusi, että päätös hänen karkottamisestaan maasta kumottaisiin. Mies oli saanut muutama tunti ennen tekoa tiedon, että hänet karkotetaan Ruotsista.

Eritreasta kotoisin oleva kaksoismurhasta tuomittu mies puukotti Ikea-välikohtauksessa myös itseään.

– Tunsin, että kaikki muut saivat jäädä maahan, paitsi minä. Koin, että se oli rikos minua vastaan. Osoittaakseni sen, että minua kohdellaan väärin, tein hyökkäyksen, hän kertoi aikaisemmassa oikeuden istunnossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.