Ikävä kesäistä puutarhaa? Turun messuille upeaa kukkaloistoa

Messuhallit puhkeavat kukkaan Turussa 22.-25.maaliskuuta, kun tiloissa alkaa nelipäiväiset Puutarhan Kevät -messut. Tarjolla on upeaa kukkaloistoa

Puutarhamessujen järjestäjinä yhdessä Turun Messu- ja Kongressikeskuksen kanssa toimivat alan alueelliset puutarhajärjestöt. Messut järjestetään Turussa joka toinen vuosi, ja tapahtuman valmistelut ovat tällä kertaa sujuneet juhlavissa tunnelmissa.

– Aura Trädgårdsvänner rf viettää messuilla 130-vuotisjuhlaa ja koko puutarhanäyttely täyttää 30 vuotta keväällä, kertoo näyttelyn pääarkkitehti, hortonomi Sven Engblom.

Messuhalleissa nähdään kukkaloiston lisäksi oleellinen osa messujen sisältöä ovat sadat alan näytteilleasettajat.

– Puutarhan Kevät -messuilta kävijä voi ostaa siemeniä, puutarhatarvikkeita, -vaatteita ja koneita, luettelee messujen projektipäällikkö Päivi Järvelä Turun Messu- ja Kongressikeskuksesta.

Puutarhamessujen pääteemaksi nousee vesi:

– Halleihin tehdään vesiaiheita, kuten suihkulähteitä, puroja sekä isoja että pieniä altaita, kuvailee Engblom.

Kohahduksia tulee Engblomin mukaan herättämään myös kymmenen metrin korkeuteen nouseva kukkatorni, jossa nähdään muun muassa viherkasveja.

– Vastaavaa en ole nähnyt missään muualla, vakuuttaa suunnittelija.

Tuhannet kukkasipulit istutettu messuja varten

Pihoista ja puutarhoista pitävien silmiä hivelee taatusti näyttelyn ainutlaatuinen yleiskoristelu. Lounaisrannikon puutarhojen voimannäytteenä toimiva tapahtuma esittelee alueen puutarha- ja kukkatuotantoa loisteliaasti. Pelkästään katseet vangitsevaan näyttävään kukkatorniin tulee noin 7 000 kukkaa.

Engblom kertoo, että noin 55 000 kukkasipulia on jo istutettu näyttelyä varten maakunnan suurien puutarhojen tiloissa. Kaiken kaikkiaan arvioidaan, että messukeskuksessa tulee olemaan noin 70 000 kukkakasvia. Oma operaationsa ovat puut, jotka haetaan metsästä näinä päivinä sisälle. Lehdessä olevat koivut ja muut puut saavat messuyleisön kevät- ja kesämielelle.

Ötökkäsafarille messuhallissa

Messujen ohjelmasisällössä tulee olemaan mielenkiintoista ja vinkkejä antavia luentoja. Arboristi-puutarhuri Minna Toivonen kertoo messuilla puutarhasuunnittelusta.

Erikoisuutena on muun muassa ötökkäsafari, jossa voi testata kuinka hyvin tunnet pihan tavallisimmat hyönteiset, ja saada tietoa miten voit houkutella perhosia ja muita hyödyllisiä hyönteisiä puutarhaasi. Ötökkäsafarin järjestäjinä ovat Lounais-Suomen Puutarhayhdistys, Flowerpecker sekä Oma Piha-lehti.

Puutarhan Kevät -messujen lisäksi samaan aikaan messukeskuksessa nähdään Perinnekoti 2012. Tämä kokonaisuus esittelee korjaus- ja perinnerakentamista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja