Iivo Niskaselle karvas pettymys – Perttu Hyväriseltä ja Ristomatti Hakolalta vahvat vedot takaa-ajossa

Perttu Hyvärisen ura kulkee jyrkässä noususuhdanteessa, sijoitukset hipovat maailman kymmenen kärkeä –"Pitkä kova työ on konkretisoitunut" 6:03
Perttu Hyvärinen analysoi hienosti mennyttä kauttaan.

Maailmancupin kärkimies Aleksandr Bolshunov ei antanut takaa-ajajilleen mitään mahdollisuuksia Nove Meston 15 kilometrillä sunnuntaina.

24 sekunnin johtoasemassa matkaan lähtenyt Bolshunov tykitti heti paukusta muilta lopullisesti karkuun. Bolshunovin voittomarginaali perinteisen takaa-ajokilpailussa oli lopulta 47 sekuntia.

Toisena maaliin tuli seitsemäntenä matkaan lähtenyt Norjan Johannes Hösflot Kläbo, joka on Bolshunovin kovin uhkaaja myös maailmancupissa. Kläbo kuittasi kakkossijan kolmen norjalaisen loppukiritaistelussa.

Simen Hegstad Krüger oli kolmas ja Sjur Röthe neljäs.

Toisena matkaan lähtenyttä Iivo Niskasta pidettiin ennakkoon vähintään pomminvarmana kakkosena omalla mielimatkallaan, mutta jo ensimmäisistä kilometreistä lähtien oli nähtävissä, ettei Niskasen mono ollut totutulla tavalla syönnillään.

Sami Jauhojärvi linjasi Ylen lähetyksessä, että Niskasen mahdollisuudet menivät joko huonoon suksivalintaan tai voiteluun: olympiavoittaja ei voinut hyödyntää vuorohiihto-osaamistaan täysipainoisesti, kun suksi ei pitänyt.

Viimeisellä kilometrillä norjalaiskolmikon kyydistä pudonnut Niskanen oli maalissa viidentenä (+56,2).

Lauantaina uransa parhaan suorituksen tehnyt Perttu Hyvärinen oli maalissa seitsemäs (+1:43,6) lähdettyään matkaan kuudentena. 18:ntena matkaan lähtenyt Ristomatti Hakola oli maalissa 12:s.

Markus Vuorela oli 46:s.

Lue myös:

    Uusimmat