Krista Pärmäkoski putosi palkintopallivauhdista, suomalaisilta kelpo kokonaispanos – Johaugin ylivoima jatkuu

Maastohiihdon maailmancupissa käytiin sunnuntaina Nove Mestossa naisten 10 kilometrin takaa-ajo perinteisellä hiihtotavalla.

Lauantain käydyssä vapaan kilpailussa yli puolen minuutin etumatkan nykäissyt Therese Johaug hiihti leikitellen jo kauden yhdeksänteen voittoonsa. Toiseksi sijoittunut Natalia Neprjajeva hävisi Johaugille yli minuutin.

Ingvild Flugstad Östberg oli kolmas jätettyään maannaisensa Heidi Wengin loppukirissä neljänneksi.

Krista Pärmäkoski lähti matkaan seitsemänneltä sijalta, vain 11 sekunnin päässä kolmossijasta, ja ajatus oli, että hän voisi taistella sunnuntaina jopa kakkossijasta.

Neprjajevan, Östbergin ja Wengin vauhti oli kuitenkin liikaa, ja Pärmäkosken sijoitus maalissa oli viides. Ruotsin Ebba Andersson taipui kiritaistelussa. Pärmäkoski hävisi Johaugille lähes kaksi minuuttia, ja palkintopallillekin tuli eroa yli 40 sekuntia.

Kolme muutakin suomalaista kohentelivat sunnuntaina sijoitustaan.

Kerttu Niskanen nousi 11. sijalta kymmenen parhaan joukkoon ja ylitti maalilinjan seitsemännellä sijalla. Kyseessä on Niskasen toiseksi paras sijoitus tällä kaudella.

Anne Kyllönen nousi 18. sijalta 15:nneksi, Vilma Nissinen kuittasi uransa kolmannet maailmancup-pisteet nousemalla 40. sijalta 30:nneksi, viimeiselle pistesijalle, ja Johanna Matintalo nousi yhdeksän sijaa 35:nneksi.