Iivo Niskanen hiihti kärkikymppiin – venäläistähdeltä murskaavaa menoa

Venäjän hiihtotähti Aleksandr Bolshunov nappasi Rukalla maastohiihdon maailmancupissa sprinttivoittonsa jatkoksi 15 kilometrin perinteisen hiihtotyylin väliaikalähtökisan voiton. Sunnuntainen voitto irtosi ylivoimaisella tavalla.

Pääkuvan videolla viimeisimmän Tulosruudun perkaus Rukan tapahtumista.

Toiseksi sijoittunut Norjan Emil Iversen jäi Bolshunovista 19,5 sekunnin päähän. Kärkikolmikon täydensi Iversenistä 1,7 sekuntia jäänyt Ruotsin Calle Halfvarsson.

Bolshunov oli kuin Therese Johaug naisten 10 kilometrin kisassa: ensikilometreillä peli kärjessä oli tasainen, mutta venäläisen taittaessa matkaa väsymättömän kepeän näköisesti ero kilpailijoihin repesi loppua kohden isoksi.

Suomalaisista paras oli Iivo Niskanen, jonka tasapaksu kyyti riitti seitsemänteen sijaan 43,6 sekuntia Bolshunovia hitaampana.

Pisteille Suomen miehistä ylsi myös Ristomatti Hakola, joka oli 17:s (+1.05,1). Lauantaina Hakola oli sprintissä paras suomalainen 11. sijallaan.

Perttu Hyvärinen oli sunnuntain väliaikalähdössä 33:s, Joni Mäki 34:s, Matti Heikkinen 35:s ja Anssi Pentsinen 36:s.